02 / 05 / 2024

Mittal İnşaat, İstanbul ve Ankara'da konut projesi hayata geçirecek!

Mittal İnşaat, İstanbul ve Ankara'da konut projesi hayata geçirecek!

Hintli çelik ve inşaat devi Mittal İnşaat Grup Üst Düzey Yöneticisi Anoop Kumar Mittal, en az 4 bin konutluk proje için Ağaoğlu Şirketler Grubu, Dumankaya Holding ve Rönesans İnşaat ile görüştüklerini açıkladı...



Hintli çelik ve inşaat devi Mittal,  Ankara  ya da İstanbul’da büyük çapta konut projeleri yapmak için kolları sıvadı.



En az 4 bin konutluk proje için Grup CEO’su Amoor Kumar Mittal, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Dumankaya Holding ve Rönesans İnşaat ile görüştüklerini açıkladı. 1999 yılında Adapazarı’nda 4 bin konut inşa ettiklerini, bu sebeple Türkiye’ye yabancı olmadıklarını vurgulayan Mittal, Ankara ya da İstanbul’a da en az 4 bin daireli sosyal konut yapacaklarını kaydetti.


   TUSKON’un inşaat ve mobilya konulu ticaret köprüsü için 33 kişilik bir ekiple Türkiye’ye gelen Mittal, düşük gelirli aileler için proje hazırlığında olduklarını belirterek, projenin balon riskinden etkilenmeyeceğini, çünkü ihtiyaca yönelik satış yapacaklarını ifade etti. Mittal İnşaat Grup’un Üst Düzey Yöneticisi Anoop Kumar Mittal, yeni yatırım hedefleri çerçevesinde Türkiye’yi ziyaret ettiklerini belirterek, işbirliği için Ağaoğlu, Dumankaya ve Rönesans ile görüştüklerini anlattı. Türkiye’deki büyük inşaat projelerinden haberdar olduklarını dile getiren Mittal, yapacakları projelerin ses getireceğini söyledi. Türkiye’ye ilk kez geldiğini ifade eden Mittal, “Ancak Türkiye’nin inşaat konusundaki başarılarını tüm dünya biliyor. Biz birkaç yıl önce Adapazarı’nda 4 bin konutluk rezidans yapmış ve büyük kazançlar elde etmiştik. Buna benzer yine ciddi bir yatırım yapmak istiyoruz. Türkiye, inşaatta büyümek için ciddi bir piyasa. Burada ve bu sektörde önemli oyunculardan biri olmak istiyoruz. Bunun için de alanında en büyük inşaat firmalarıyla görüşmeler yapacağız.” açıklamasında bulundu.


Aynı zamanda Türkiye Hindistan Sanayi ve Ticaret Federasyonu (FICCI) İnşaat Komisyonu başkanlığını yürüten üst düzey yönetici Mittal, Türk işadamlarının kendilerine gösterdiği ilgiden de çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Türkler için de Hindistan’da ciddi yatırım fırsatları var. Bu fırsatları sadece birkaç ülkenin paylaşmasına izin vermeyin.” diye konuştu. İşadamlarının ülkelerindeki boşlukları doldurabileceğine işaret etti.



Zaman


Geri Dön