29 / 04 / 2024

MKEK bünyesinde çelikhane tesisi kurma çalışmaları sürüyor!

MKEK bünyesinde çelikhane tesisi kurma çalışmaları sürüyor!

MKEK bünyesinde çelikhane tesisi kurma çalışmaları sürüyor. Kırıkkale Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök: "Çelikhane tesisinin Kırıkkale'de kurulması, savunma sanayinin ihtiyaçlarını yerli olarak karşılanması açısından önemli bir yatırım" dedi...



Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKEK) bağlı Ağır Silah ve Çelik Fabrikası içerisinde kurulacak olan çelikhane tesisinin, savunma sanayinin ihtiyaçlarının yerli olarak karşılanması açısından önemli bir yatırım olduğunu belirtti.


Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, çelikhane tesisi için ihale sürecinin devam ettiğini anımsattı. Tesisin, 120 bin ton sıvı çelik üretim kapasitesine sahip olacağını vurgulayan Gök, bunun savunma sanayi için çok önemli bir yatırım olduğunu kaydetti.


Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Çelikhane Tesisi Projesinin birbirini tamamladığını ifade eden Gök, şöyle devam etti:


"Çelikhane tesisinin Kırıkkale'de kurulması, savunma sanayinin ihtiyaçlarını yerli olarak karşılanması açısından önemli bir yatırım. Dışarıya bağımlılığımızı azaltacak, kente ciddi bir katkısı olacak. Tesisin savunma sanayi içinde çok ciddi bir getirisi olacağını düşünüyorum. Kırıkkale ekonomisi her geçen gün bir hareketlilik, ivme kazanıyor. Tabi bu mutlaka işçi ruhundan çıkıp, müteşebbis ruha geçerek olur. Kentte sanayileşmenin, tüccar olmanın faydalarını inşallah hep birlikte göreceğiz. En büyük beklentimiz Silah İhtisas Organize Sanayi içerisinde Kırıkkaleli'lerin bir an önce yerini almasıdır. Orada bir sanayi kültürü oluşması gerektiğine inanıyoruz."


Gök, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kent ekonomisini şahlandıracağına inandıklarını belirterek, bunun yanı sıra da ülke ekonomisine ciddi katkılarının olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön