28 / 04 / 2024

SASKİ Tarımsal Sulama projesinde çalışmalar sürüyor!

SASKİ Tarımsal Sulama projesinde çalışmalar sürüyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından kısa bir süre önce temeli atılan Tarımsal Sulama projesinde çalışmalar sürüyor. Proje ile Sakarya Nehri'nin doğusunda 10 bin dönümlük tarım arazisinin sulanması sağlanacak...




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından kısa bir süre önce temeli atılan Tarımsal Sulama projesinde çalışmalar sürüyor. Hayata geçirilen proje ile Sakarya Nehri'nin doğu bölgesinde yer alan 10 bin dönümlük tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Projenin yaz mevsimine yetiştirilerek, bölgedeki vatandaşların kuraklıktan etkilenmemesi sağlanacak.


SASKİ tarafından hayata geçirilen Sakarya Nehri'nin doğu bölgesinde yer alan 10 bin dönümlük tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak Tarımsal Sulama Projesinde çalışmalar sürüyor. Kısa bir süre önce temeli atılan çalışmanın boruları araziye indirildi. Tarımsal Sulama projesi kapsamında 2 kilometre uzunluğunda 2 metre çapında borular döşenecek. Temeli geçen hafta atılan çalışmanın kısa bir süre içerisinde tamamlanması için yoğun bir çalışma yürütülecek. Bu yaz mevsimine yetiştirilmesi hedeflenen proje toplam 1 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriliyor.


Sakarya Nehri'nin doğu kıyısında yer alan 11 adet yerleşim biriminin istifade edeceği projede sayesinde bölgede bulunan 10 bin dönüm arazide verimin 3 kat artması hedefleniyor. Sakarya Hidroelektrik Santrali (HES) önünde oluşan göletten alınacak suyu taşıyacak 2 kilometre uzunluğundaki kanal sayesinde bölgede tarımla uğraşan çiftçilerin kuraklık sorunları kesin çözüme kavuşacağı öğrenildi.



Sakarya 54


Geri Dön