16 / 05 / 2024

çelikhane tesisi kurulacak

çelikhane tesisi kurulacak

MKEK bünyesinde çelikhane tesisi kurma çalışmaları sürüyor. Kırıkkale Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök: "Çelikhane tesisinin Kırıkkale'de kurulması, savunma sanayinin ihtiyaçlarını yerli olarak karşılanması açısından önemli bir yatırım" dedi...

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Antalya Kemer'e 445 milyonluk 5 yıldızlı otel yatırımı! 

Hayat Sağlık Hizmetleri Yatırım İşletmecilik Turizm Taahhüt Tic. Ve San. A.Ş, Antalya Kemer'e 445 milyonluk otel yatırımı yapacak. Proje kapsamında 249 oda 1000 yatak kapasiteli turizm konaklama tesisi kurulacak.

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Tukaş'tan Niğde'ye dev OSB yatırımı!

Tukaş, BORKOSB ile arsa tahsis sözleşmesine imza attı. OSB Yönetim Kurulu tarafından Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan yatırımla salça ve sebze konserve tesisi kurulacak.

Siirt Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi'nin temeli yarın atılıyor!

Siirt'te, Türk-Katar ortaklığıyla kurulacak "Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi"nin temeli yarın atılacak...

Sağlık vadisi kurulacak!

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan Kalkınma Planı’yla 12 sektörde 20 dev adım atılacak. Çukurova’ya dev petrokimya tesisi kurulacak, Sağlık Vadisi hayata geçirilecek...

Büyükada'ya 4 bin 600 metrekarelik spor tesisi kurulacak!

Seçim çalışmaları kapsamında Büyükada'ya giden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ''Adalar-Bakırköy hattı tekrar kurulacak, hayırlı uğurlu olsun. Adalar'dan Büyükada'dan Maden Mahallesi'ne spor tesisi yapacağız'' diye konuştu.

Akkuyu NGS'de 3 yeni beton tesisi kurulacak!

Akkuyu NGS'de mobilizasyon ve iş kalemleri için gerekli olacak beton malzemesinin karşılanması için 3 yeni beton tesisinin kurulması planlanıyor.

Kayseri'de 10 milyon avroluk mobilya üretim tesisi yapılıyor!

Kayseri'de mobilya üretim sektöründeki işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 10 milyon avroluk mobilya üretim tesisi yapılıyor. Proje kapsamında bir alışveriş merkezi de kurulacak.     

Bayrampaşa'daki İstanbul Hali'ne 2 milyon TL'lik tesis geliyor!

Bayrampaşa’daki İstanbul Hali’ne 2 milyon TL'lik Bayrampaşa Hali Kasa Yıkama Tesisi kurulacak. Tesisin açılışı Nisan ayında yapılacak.

Niğde Bor'da yeni arıtma tesisi kurulacak!

Niğde'nin Bor ilçesindeki bir dere yatağında meydana gelen köpürme sonucu bölgede inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada yeni bir arıtma tesisi kuracağını söyledi.

Erzincan'a 7.4 milyon TL'ye enerji üretim tesisi kurulacak!

Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Beybağı'ndaki arsa üzerine enerji üretim tesisi kurulmasını işini ihale edecek. İşin, yatırım maliyeti ve kira bedeli 7 milyon 408 bin TL olarak belirlendi.

Kocaeli'de 80 bin konut, evsel atıktan enerji üretim tesisi ile aydınlatılacak!

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.

çelikhane tesisi kurulacak Haberi

çelikhane tesisi kurulacak

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKEK) bağlı Ağır Silah ve Çelik Fabrikası içerisinde kurulacak olan çelikhane tesisinin, savunma sanayinin ihtiyaçlarının yerli olarak karşılanması açısından önemli bir yatırım olduğunu belirtti.


Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, çelikhane tesisi için ihale sürecinin devam ettiğini anımsattı. Tesisin, 120 bin ton sıvı çelik üretim kapasitesine sahip olacağını vurgulayan Gök, bunun savunma sanayi için çok önemli bir yatırım olduğunu kaydetti.


Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Çelikhane Tesisi Projesinin birbirini tamamladığını ifade eden Gök, şöyle devam etti:


"Çelikhane tesisinin Kırıkkale'de kurulması, savunma sanayinin ihtiyaçlarını yerli olarak karşılanması açısından önemli bir yatırım. Dışarıya bağımlılığımızı azaltacak, kente ciddi bir katkısı olacak. Tesisin savunma sanayi içinde çok ciddi bir getirisi olacağını düşünüyorum. Kırıkkale ekonomisi...