28 / 04 / 2024

Kayseri'de 10 milyon avroluk mobilya üretim tesisi yapılıyor!

Kayseri'de 10 milyon avroluk mobilya üretim tesisi yapılıyor!

Kayseri'de mobilya üretim sektöründeki işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 10 milyon avroluk mobilya üretim tesisi yapılıyor. Proje kapsamında bir alışveriş merkezi de kurulacak.     



Kayseri'de mobilya üretim sektöründeki işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi (MOBİTEK) kapsamında mobilya üretim tesisi yapılıyor. 10 milyon avroluk proje ile orta ve küçük ölçekli işletmelerin ihtiyaçları karşılanacak.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği Mali İşbirliği ile finanse edilen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca desteklenen MOBİTEK, Orta Anadolu Kalkınma Birliği, Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ile Kayseri Marangozlar, Döşemeciler ve Mobilyacılar Odasının, AB ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ortak yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında oluşturuldu.   

Mobilya üretim tesisin içerisinde üretilen mobilyalarıns atılması için alışveriş merkezi de olacak. Projenin birçok kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor. 

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, MOBİTEK ile mobilya üreticilerinin altyapılarını güçlendirdiklerini belirterek, dünya markası olmaları yolunda ilerlemelerini hedeflediklerini söyledi.

Çolakbayrakdar, "Burası küçük ve orta ölçekli işletmelerin ortaklaşa kullanabileceği bir fabrika. Buradaki makinelerin birçoğu Türkiye'de kullanılmıyor. Son derece yüksek teknolojiye sahip makineler. İnşallah burası ile beraber Kayseri sanayisi, yeni yeni ürünler üretmeye başlayacak, yeni pazarlara açılacak. MOBİTEK ile dünya pazarında Kayseri adını duyuracak. Burası Avrupa Birliği Hibe Projesi ile başlamış bir proje. Yaklaşık 10 milyon avrolu bir proje. Geldiğimiz noktada her şeyi tamamlandı. Buradaki mobilya kümelenmesi içinde 840 işletmeci var. Buradan sadece 840 kişi değil, farklı işletmeler de faydalanabilecek. Binleri aşan imalatçı buradan faydalanabilecek'' şeklinde konuştu.


Geri Dön