27 / 04 / 2024

Tukaş'tan Niğde'ye dev OSB yatırımı!

Tukaş'tan Niğde'ye dev OSB yatırımı!

Tukaş, BORKOSB ile arsa tahsis sözleşmesine imza attı. OSB Yönetim Kurulu tarafından Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan yatırımla salça ve sebze konserve tesisi kurulacak.



OSB Yönetim Kurulu tarafından Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapılması amacıyla arsa tahsisi yapıldı. Geçtiğimiz yılın ardından tahsisleri gerçekleşen Akgüç Seramik A.Ş. ve Nuhoğlu Bakır Madencilik Yatırım Sanayi ve Tiracet A.Ş. 'den sonra, Türkiye 'de hazır gıda sektörünün öncü isimlerinden ve sektörde önemli bir role sahip olan Tukaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye arsa tahsisinde bulunuldu.

Dünya'dan Saniye Bulduk'un haberine göre; Bor Belediye Başkanı ve Bor karma deri ihtisas organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serkan Baran, ”2019 sonuna doğru Akgüç Seramik A.Ş. 200.000 metrekare ve Nuhoğlu Bakır Madencilik Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. 200.000 metrekare olmak üzere toplamda 400.000 metrekare arsa tahsisleri gerçekleştirilmişti. Akgüç Seramik A.Ş. seramik üretimi gerçekleştirecektir. Doğrudan 300 kişi istihdam edecektir. Nuhoğlu Bakır Madencilik Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. klima sistemleri bakır borusu imalatı gerçekleştirilecektir. Doğrudan 300 kişi istihdam edecek'' dedi.

''Firma  İzmir  Torbalı, Balıkesir Manyas ve Manisa Akhisar ‘da bulunan tesislerinin ardından dördüncü büyük tesisini Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine yapacaktır diye konuşan Serkan Baran,” OSB Yönetim Kurulunca firmaya yaklaşık 190.000 metrekare arsa tahsisi yapılmıştır. Köklü geçmişe sahip olan Tukaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilecek üretim tesisini 1 yıl içerisinde faaliyete geçirmeyi planlamaktadır'' ifadelerini kullandı.

Baran, sözlerine şu şekilde devam etti:

”Firma kurulacak tesisinde salça ve sebze konserve imalatı gerçekleştirecektir. Firma doğrudan 700 kişiye, dolaylı olarak da 3.000 kişiye istihdam imkanı sağlaması hedeflemektedir. Firmanın üretime geçmesi ile birlikte bölgemiz çiftçileri için de domates ve çeşitli sebze yetiştiriciliğinde önemli katkılar sağlayacağı öngörülmektedir.

Tukaş, Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BORKOSB) ile arsa tahsis sözleşmesi imzaladı. Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Yeni korona virüs (Covid-19) küresel salgını nedeniyle şirketimiz ürünlerine olan taleplerde büyük artış meydana gelmiştir. Artan taleplerin karşılanması için Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ("BORKOSB") ile BORKOSB içerisinde yer alan 1544 ada 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 no'lu parsellerdeki toplam 186.998,00 m2 yüzölçümüne sahip arsanın 36.75 TL/metrekare birim fiyat üzerinden Şirketimize tahsis edilmesine ilişkin arsa tahsis sözleşmesi 15.04.2020 imzalanmıştır. Toplam tahsis bedelinden (6.872.176,50TL) Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen yüzde 80 oranındaki kısmen bedelsiz tutar ( 5.497.741,20TL) düşüldükten sonra kalan 1.374.435,30TL parsel tahsis bedeli ve 1.374.435,30 TL alt yapı katılım payı olmak üzere toplam 2.748.870,60 TL alım bedelinin yüzde 30'u peşin, kalanı 12 eşit taksit halinde 2 yılda ödenecektir. Şirketimize tahsis edilen söz konusu arsanın üzerine salça ve sebze konserveleri üretimine yönelik tesis kurulması planlanmaktadır.",Bölgemiz açısından önemli bir yatırım olması hedeflenen Tukaş Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. yatırımı için bölgemizi tercih eden Yönetim Kurulu Başkanı Cem OKULLU 'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Firmanın yatırımının bölgemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.''


Geri Dön