29 / 04 / 2024

MLC Döner'e kayyum atandı!

MLC Döner'e kayyum atandı!

Kadıahmetoğulları Asfalt İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Antalya'daki en büyük alışveriş merkezi MarkAntalya'yı da bünyesinde barındıran MLC Döner Gıda Et ve Et Ürünleri Restoran Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne kayyum atanmasını talep etti.



Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, Kadıahmetoğulları Asfalt İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Antalya'daki en büyük alışveriş merkezi MarkAntalya'yı da bünyesinde barındıran MLC Döner Gıda Et ve Et Ürünleri Restoran Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne kayyum atanmasını talep etti.


Savcılığın talebini değerlendiren Antalya 5. Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu şirketlerin kapsam ve faaliyet alanlarını dikkate alınarak, 674 sayılı KHK'nın 19/2 ve CMK'nın 133/1 maddeleri gereğince, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF), yönetim organlarının tüm yetkilerini kullanmak üzere bu şirketlere kayyum olarak atanmasına karar verdi.


Kadıahmetoğulları AŞ'nin sahiplerinden iş adamı Hilmi Ünal'ın da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında arandığı belirtildi.


AA


Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


 AVM'ye kayyum Antalya'nın en büyük alışveriş merkezlerinden MarkAntalya'yı bünyesinde barındıran MLC şirketi ile Kadıahmetoğulları A.S.'ye, TMSF kayyum olarak atandı. Kadıahmetoğulları Asfalt İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile kentin en büyük alışveriş merkezlerinden MarkAntalya'yı da bünyesinde barındıran MLC Döner Gıda Et Murathan ve Et Ürünleri Restoran Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi'ne kayyum atanmasına karar verildi.  


Çorumda faaliyet gösteren Özel Eğitim Hizmetleri AS'ye. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Corum Cumhuriyet Bassavcılığı'rıın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla nisan ayında kayyum atandı. 

Bir idareci, bir mali müşavir ve bir avukattan oluşan kayyum heyeti. 26 Nisan'dan itibaren söz konusu şirketlerin bünyesindeki özel okul, yurt ve dershanelere yönelik yönetim, muhasebe ve tapu kayıtları basta olmak üzere çeşitli konularda inceleme ve araştırma yaptı. 


EVRAKLARI YAKTILAR

Kayyum Heyeti Üyesi Derya Öztekin, örgütün Corum'da faaliyet gösteren 2 okul ve 10 yurdu bulunduğunu, söz konusu kurumlarla ilgili tapu kayıtlarını da incelediklerini dile getirerek. şunları kaydetti: "Şirketlere ilk girdiğimizde büyük bir sok yaşadık. Corum'da. FETÖ ile bağlantısı sebebiyle kayyum atanan iki şirket bünyesinde bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 90 milyon lira olan gayrimenkullerin. 2 milyon 700 bin liraya satıldığı ortaya çıktı. Tapu kayıtlarına baktığımızda okul ve yurt binalarının gayrimenkullerinin Şirketler üzerine olmadığını gördük. Tapu müdürlüğünden aktif ve pasif olarak geçmişe dönük tapu kayıtlarını istedik. Yaptığımız incelemede, 1 Kasım 2015'teki seçimlerin ardından gayrimenkulleri kasıtlı olarak yoğun şekilde ellerinden çıkardıklarını tespit ettik." 


150 MİLYON ARTIK DEVLETİN

 "Biz de bunun üzerine 10 civarındaki gayrimenkul için iptal ve tescil davası açtık ve mahkeme kararıyla bu yerlere tedbir koydurduk. Su anda 150 milyon lira civarında bir meblağ devletin kasasına girmiş oldu. Terör örgütüne aktarılacak bu para, su anda devlet kasasına geldi." 


18 TAKSİTLE ELDEN ÇIKARDILAR 

Öztekin, şirketler bünyesindeki Binevler mevkisinde bulunan Özel ilkadım Okulu'nun örgütün Corum'daki en büyük okulu olduğuna işaret ederek. "Sadece arsa değeri 13 milyon lira olan ve üzerindeki binayla değeri 60 milyon lirayı asan gayrimenkulün 2 milyon liralık komik bir bedel ve 18 taksitle bir başka sahsa satıldığını belirledik. Yine Bayat mevkisinde bulunan ve yaklaşık 25-30 milyon lira değeri bulunan okulun da 700 bin lira gibi çok komik bir rakama yine bir başka sahsa satıldığını tespit ettik" dedi. 


Yeni Şafak 


Geri Dön