09 / 05 / 2024

MNG Holding'in cirosunun yüzde 65'i inşaattan geliyor

MNG Holding'in cirosunun yüzde 65'i inşaattan geliyor

MNG Holding'in ağırlıklı işlerinden birisi kuşkusuz turizm. MNG'nin turizm sektörüne işletmeci olarak girişi ise tamamen bir tesadüfe dayanıyor



MNG'nin aslında turizm sektöründe yer almak gibi bir niyeti yok. Amaç WOW Topkapı'nın inşaatını yapmak ve mal sahibi olarak tesisi Magic Life'a kiralamak.

Ancak ne oluyorsa otelin perdeleri konusunda bir anlaşmazlık çıkıyor. Magic Life perde yüzünden çıkan tartışma sonrası otelin işletmeciliğinden çekiliyor. Patron Mehmet Nazif Günal, "Biz de bu işi yapabiliriz" diyerek otel işletmeciliğine soyunuyor. Dedeman'dan yönetici transfer ediliyor. Bakıyorlar ki sadece tesis kurmak ve işletmekle olmuyor. Turist bulmak lazım. Bentour kuruluyor. Turist bulmakla da iş bitmiyor. Bir de bu turistleri taşımak lazım. O zaman da 10 uçaklık bir filo devreye giriyor ve bir perde meselesinin sonucu hiç hesapta yokken turizmin en önemli oyuncularından biri sahneye çıkıyor. Şimdi grubun Antalya, Kiriş, İstanbul ve Ankara'da ikişer, Bodrum ve Uludağ'da birer oteli var. Yatak kapasitesi 11 binin üzerinde. Abiş Hopikoğlu, "turizm, medya, havacılık, kargo ve inşaat firmalarının toplam cirolarının 1 milyar doları geçtiğine dikkat çekiyor. Cironun yüzde 65'i ise inşaattan geliyor.
Ercan İnan / Vatan


Geri Dön