14 / 05 / 2024

MNG Holding'in Pina Yarımadası'ndaki otele ucube eleştirisi!

 MNG Holding'in Pina Yarımadası'ndaki otele ucube eleştirisi!

MNG Holding, körfezde yapacağı 5 yıldızlı otel için 5 dönümlü bir alanı kaçak olarak doldurdu.



Bodrum’un cennet köşelerinden Pina Yarımadası’ndaki beton yığını tepkilere rağmen yükseliyor, görenler isyan ediyor


Bodrum Güvercinlik’teki Pina Yarımadası’nda yer alan otel inşaatı cezalara, tepkilere ve Bakan Ertuğrul Günay’ın devreye girmesine rağmen devam ediyor. Yarımadanın kaderini değiştiren olay 2007 yılında oldukça şüpheli olan bir yagınla başladı. Bir yıl sonra MNG Holding, körfezde yapacağı 5 yıldızlı otel için 5 dönümlü bir alanı kaçak olarak doldurdu. 


DOLGU KALDIRILAMADI


Tepkiler artınca Holding’e 46 bin 500 lira para cezası ve dolgunun kaldırılması için 1 yıllık süre verildi. Ama aradan geçen 4 yılda bu konuda herhangi bir adım atılmadı. MNG Holding de inşatı Kadir Çankırı’nın sahibi olduğu Çankırı İnşaat’a devretti. Arazinin tahsis hakkını alan yeni firmanın ilk işi otel inşaatını başlatmak oldu. 


4 GÜN ÖNCE ÇIKTI


Elinde bakanlığın verdiği zemin+4 kat ruhsat ve 1000 odalık otel projesi olan şirket, hızlı davranıp, kaba inşaatı bitirdi. Bu noktada da Turizm Bakanlığı’ndan plan tadilatı yani 5 kattan 3 kata indiren düzenleme geldi. Ne tesadüf ki düzenleme geldikten 4 gün sonra şirketin 4 ay önce başvurduğu ruhsat çıktı. Şu an inşaat devam ediyor, ve sezona yetiştirilmesi planlanıyor. O güzelim manzarada yükselen çirkinliği görenler ise, “Bu kıyıma dur diyecek kimse yok mu? Biri kaldırsın bu ucubeyi” diyerek isyan ediyor.


GÜNEŞ


Geri Dön