02 / 05 / 2024

Ertuğrul Günay, Pina Yarımadasıyla bizzat ilgilenecek!

Ertuğrul Günay, Pina Yarımadasıyla bizzat ilgilenecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2007de yangın, bir yıl sonra kaçak kıyı dolgusuyla gündeme gelen Bodrum Pina Yarımadasındaki koyda tekrar başlatılan inşaatla bizzat ilgilenecek



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2007de yangın, bir yıl sonra kaçak kıyı dolgusuyla gündeme gelen Bodrum Pina Yarımadasındaki koyda tekrar başlatılan inşaatla bizzat ilgilenecek. İtalyada bulunan Bakan Günay, Dönünce detaylı olarak inceleyeceğim dedi

Bodrum Güvercinlikte bulunan Pina Yarımadasıda kaçak dolguyla denizin doldurulduğu koyda tekrar otel inşaatının başlaması üç yıl önce yanan bölge ağaçlandırılmadan, denizdeki kaçak dolgu kaldırılmadan bu dosyaya bakmayacağım diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayı da harekete geçirdi. 14. Akdeniz Arkeoloji Turizmi Fuarı için İtalyada bulunan Bakan Günay, inşaatla ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara Türkiyeye dönünce dosyayı detaylı inceleyeceğim diyerek cevap verdi. Kaliteye bunun yanı sıra tarih ve doğaya da önem veriyoruz. Turizmin sürdürülebilir olması doğanın korunmasına bağlıdır diyen Bakan Günay, konu hakkında detaylı inceleme yapıldıktan sonra kapsamlı bir açıklama yapacağını da söyledi. Bakanlık yetkililerinden bugün Türkiyeye dönecek olan Bakan Günayın konuyla bizzat kendisinin ilgileneceğini ifade ettiği de öğrenildi.

İlgili müdürlükten bilgi istendi

Öte yandan VATANın edindiği bilgilere göre bakanlık yetkilileri de 2006da tahsis edilen, bir yıl sonra çıkan yangında koruma altındaki Halep çamlarının yandığı, 2008de denizin kaçak olarak doldurulduğu Pina Yarımdasındaki yeni otel inşaatının projesinin nasıl onaylandığını araştırıyor. Bakanlık yetkililerinin konuyla ilgilenen Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden projenin onay süreciyle ilgili bilgi istediği öğrenildi. VATANın görüşünü almak istediği Muğla Valisi Fatih Şahinin de konu hakkında ilgili konuşmak istemediği belirtildi.

Çevreciler çadır kuracak

Çevrecilerin La Blanche İsland Güvercinlik Otelinin inşa edileceği alandaki dolgunun kaldırılmamasıyla ilgi tepkisi de yükseliyor. Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, Bakan Günay yurtdışından dosyayı inceleyeceğini söylemiş. Ancak kendisi 4 yıldır olaya vakıf ve yaşananları çok iyi biliyor. Şu anda devlet susuyor. Önümüzdeki hafta içi inşaat alanında bir basın açıklaması yapacağız. Bölgede çadır kurup çevre katliamının durdurulması için bir süre vereceğiz dedi.
Vatan/İlker Akgüngör


Geri Dön