03 / 05 / 2024

MNG Kargo, Bitlis'te yapımı süren okula bağış yaptı

MNG Kargo, Bitlis'te yapımı süren okula bağış yaptı

MNG Kargo 20 bin kurumdan topladığı atık poşetlerden elde ettiği geliri Bitlis'te yapımı süren ilköğretim okuluna bağışladı  



MNG Kargo, yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlattığı 'Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula' kampanyasının ilk adımını Bitlis İlköğretim Okulu için attı. Bitlis, Afet Evleri bölgesinde inşa edilen MNG Kargo Bitlis İlköğretim okulu, 20 bini aşkın çevre kurum ve kuruluş tarafından toplanan atık plastik poşetlerin geri dönüştürülerek ekonomiye tekrar kazandırılmasından elde edilen gelirle, 2010- 2011 eğitim ve öğretim döneminde kapılarını çocuklara açtı.

HER ATIK BİR OKUL
MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, "Doğaya terk edilen bir değeri, bugün bir okula dönüştürmüş olduk. Projemize destek arttıkça, kısa sürede daha çok okul yaptırmamız mümkün olacak" dedi. Kut, "Bugün on binlerce kurumun, atık kargo poşetleri, MNG Kargo'nun geri dönüşüm kutularında birikiyor. Projemize şirketlerimiz ve iş merkezlerinden gelen destek arttıkça, daha çok okul yaptırmamız mümkün olacak" dedi. Bitlis İl Özel İdaresi'nin açtığı ihale sonucu yapımı gerçekleştirilen okul, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 8 derslikli ilköğretim okulu standartlarına uygun olarak inşa edildi. 250 öğrenci kapasiteli ilköğretim okulu, 8'inci sınıfa kadar 169 öğrencisi ile eğitim veriyor. Bu arada 2 yıllık proje süresince toplanabilen kargo poşeti miktarı kargo sektörünün sadece piyasaya bir aylık arzından elde edildi.
Sabah

 


Geri Dön