08 / 05 / 2024

Mobil bankacılıkta büyük tehlike! Truva atı saldırıları ikiye katlandı!

Mobil bankacılıkta büyük tehlike! Truva atı saldırıları ikiye katlandı!

Mobil bankacılık hizmetlerinin kullanımı giderek yaygınlaşırken, kullanıcıların siber saldırılara karşı da uyanık olması gerekiyor. Uzmanlar geçen yıl mobil bankacılık kullanıcılarını hedefleyen Truva Atı saldırılarının ikiye katlandığını belirterek bazı uyarılarda bulundu.



BU ÖNERİLERE KULAK VERİN!

Mobil bankacılıkta büyük tehlike! Truva atı saldırıları ikiye katlandı!

Karpersky’nin ‘Mobile Threats in 2022’ raporuna göre, uzmanlar, mobil tehditlerden korunmak için şu önerilerde bulunuyor:

  • Uygulamalarınızı sadece Apple App Store, Google Play veya Amazon Appstore gibi resmi mağazalardan indirmeye özen gösterin. Güvenilir olmayan mağazalardan uygulama indirmeyin. Ancak bu mağazalardaki uygulamaların da yüzde 100 güvenli olduğu anlamına gelmiyor. Ancak yine de filtreleme sistemleri sayesinde diğer mağazalardan alışveriş yapmak yerine daha güvenilir bir seçenek olarak duruyor.
  • Kullanmakta olduğunuz uygulamaların izinlerini kontrol edin. İzin vermeden önce araştırıp dikkatlice düşünün.  
  • İşletim sisteminizi ve önemli uygulamalarınızı mutlaka güncelleyin. İşletim sisteminizin güncellemeleri çıktıkça mutlaka güncellemeniz sizin yararınızadır. Çünkü birçok güvenlik problemini, yazılımların güncellenmiş sürümleri sayesinde önlemek ve çözmek mümkün.
  • iPhone kullanıcıları Apple tarafından sağlanan bazı gizlilik denetimlerine sahip bulunmakta. Bu nedenle kullanıcılar bu izinlerin gereksiz olduğunu düşünüyorlarsa fotoğraflara, kişilere ve GPS özelliklerine uygulama erişimini engelleyebilir.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön