02 / 05 / 2024

Mobil tarifelere zam geldi! İşte herkesin cebini etkileyecek liste

Mobil tarifelere zam geldi! İşte herkesin cebini etkileyecek liste

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu son aldığı kararla birlikte mobil azami ücret tarifelerine zam yaptı. Bununla birlikte mobil şebekelerden yapılan yurtiçi aramalarda azami ücret 1.55 TL’ye zamlandı.



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinden paylaşılan son karara göre mobil azami ücret tarifelerine yeni zamlar getirildi.

Böylece Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan son kurul kararına göre mobil şebekelerden yapılan yurtiçi aramalar için azami ücret dakika başına 1,55 Türk Lirası’na, yurt dışı arama ücreti de 15,42 Türk Lirası’na çıkartıldı.

Önceki tarifede yurt içi aramalar 1,23 Türk Lirası olarak belirlenmişti. Yurtdışı arama ücreti ise dakika başı 12,23 Türk Lirası olarak belirlenmişti. Böylece her iki ücrete de toplamda yüzde 25 civarında zam gelmiş oldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan son listeye göre yurt içi kısa mesaj ücreti 0,9 Türk Lirası’ndan 1,1 Türk Lirası’na yükseltildi. Yurt dışı kısa mesaj ücreti ise Türk Lirası’ndan 2,7 Türk Lirası’na yükseltildi.  Açma kapama ücreti 54,27 Türk Lirası’ndan 68,46 Türk Lirası’na, numara değiştirme ücreti ise 53 Türk Lirası’ndan 67 Türk Lirası’na yükseltildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön