28 / 04 / 2024

Mobilya alırken nasıl doğru karar verilir?

Mobilya alırken nasıl doğru karar verilir?

Türkiye mobilya pazarı her geçen yıl istikrarlı bir biçimde büyümesini sürdürüyor. Her tarza uygun sayısız mobilya seçeneğinin markalı ve markasız mağazalarda bulunabildiği pazarda; ciddi fiyat farkları tüketicinin kafasını karıştırabiliyor.



Türkiye mobilya pazarı her geçen yıl istikrarlı bir biçimde büyümesini sürdürüyor. Her tarza uygun sayısız mobilya seçeneğinin markalı ve markasız mağazalarda bulunabildiği pazarda; birbirine görünüşte çok benzer ürünler arasındaki ciddi fiyat farkları tüketicinin kafasını karıştırabiliyor. Aslında ilk anda tahmin edilebileceği gibi fiyat farklılıkları ürünlerin malzeme ve işçilik kalitesi gibi kriterlerden kaynaklanmakta olsa da; kıyaslama yaparken dikkat edilmesi gereken başka detaylar da var…


Konuyla ilgili bilgi aldığımız, mobilya pazarının lider markalarından Alfemo’nun pazarlama müdürü Süleyman Zoral şunları söyledi: “Mobilya alırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta ürünün kalitesi ve sağlığa zararlı malzemeden yapılıp yapılmadığının kontrolü olmalı. Tüketici güvenliği yasalarına ve Avrupa Birliği Standartlarına uygunluk belgelerinin bulunması; döşemeli ürünlerde Ekoteks ve TSE EN standartlarını taşıyan ürünlerin kullanılmış olması da mobilyanın hem ömrünü uzatır hem de tüketiciye temizlik ve kullanım kolaylığı sağlar.” Zoral;  Satış sonrası servis hizmetlerinin de tüketici tarafından özenle üzerinde durulmasının; ürünün kullanım sürecinde yaşanabilecek mağduriyetleri engellemek adına son derece önemli olduğunun altını çizdi.


Alfemo olarak dünyanın dört bir yanındaki mağazaları ve Turquality desteği ile global ölçekte tüketiciye çok geniş bir yelpazede mobilya koleksiyonu sunduklarını belirten Zoral; “Uluslararası bağımsız kuruluşlarca düzenli olarak denetlenip belgelendirilen İzmir’deki tesislerimizde; Kalite Yönetim Sistem Belgesi, GS Ürün Güvenliği Belgesi; E1 Belgesi gibi sertifikalara sahip; kalite ve sağlığa uygunluk standartları tescilli ürünler üretmekteyiz. Mobilya koleksiyonumuzun tamamında 10 yıl yedek parça garantisi sunmaktayız. Bebek mobilyası koleksiyonunda merkezi İsveç’te bulunan SP Technical Research Institute of Sweden ve TSE tarafından belgelendirilmiş, E0 normlarında ilk ve tek mobilya markasıyız.” dedi.


Süleyman Zoral sözlerine şöyle devam etti: Fiyat kriterinin satın alımlarda önemli rol oynadığını biliyor ve tüketiciye elbette hak veriyoruz. Ancak söz konusu mobilya gibi uzun yıllar kullanılacak bir ürün olunca, ilk alımda ayrılan bütçenin verimli değerlendirilmesi önem kazanıyor. Alfemo olarak tüketiciye her zaman en yüksek kalitede ve tasarım ürünü mobilyaları, mümkün olan en iyi ve erişilebilir fiyatlarla sunmaya özen gösteriyoruz. Tüketiciler, özellikle belirli periyodlarla yaptığımız kampanyaları takip ederlerse, yüksek kaliteli ve çok beğenecekleri ürünleri çok avantajlı fiyatlarla satın alma fırsatı bulabilirler.


Alfemo’nun şu anda ilk ürüne %25, ikinci ürüne %50 indirim imkanı sunan bir kampanyası bulunuyor.


Geri Dön