17 / 05 / 2024

Mobilya ithalatına sınırlayıcı tedbir geliyor!

Mobilya ithalatına sınırlayıcı tedbir geliyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ayakkabı ithalatına getirilen sınırlayıcı tedbirleri mobilya ürünleri için de planladıklarını açıkladı. Zeybekci, ayakkabı ithalatına getirilen sınırlayıcı tedbirleri mobilya ürünleri için de planladıklarını açıkladı.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ayakkabı ithalatına getirilen sınırlayıcı tedbirleri mobilya ürünleri için de planladıklarını açıkladı.



Ayakkabı ithalatının, yüzde 50’ye varan vergi yükseltimi başta olmak üzere alınan tedbirlerle yüzde 20 aşağı çekildiğini belirten Zeybekçi, “Ayakkabıcılar benim heykelimi dikecek neredeyse. Kıyafette var zaten, şimdi mobilya için çalışıyoruz” dedi.

TBMM’deki sohbetinde ithalatın ayakkabı sektörünü bitirdiği iddialarının anımsatılması üzerine Zeybekci, şunları kaydetti:


‘Heykelimi dikecekler’

“AB’ye, Brüksel’de önümüze gelen Gündem maddelerinden birisi bu. Ama haksızlar. Neden haksızlar? AB’ye koymadık. Başka önlemler koyuyoruz.

Şimdi bana gelenler falanca marka İngiliz ve İtalyan markaları. İngilizlerin çok ünlü markası bu. ‘Devam edeceğiz kusura bakmayın’ dedim.”


İngiliz markası şikâyete geldi


Bakan Zeybekci, şikayete gelen ayakkabı firmasının hangi İngiliz firmasının olduğu konusunda sır vermezken, “spor ayakkabı mı klasik ayakkabı ürünü mü şikayet konusu” sorusuna, “deri ayakkabı ama isim vermem” karşılığını verdi.

Zeybekci, AB ülkelerine yönelik önleyici tedbir konulmamasına rağmen neden olumsuz etkilendikleri konusunda ise, “Menşeine koyuyoruz, direkt. Buna sapma diyoruz. Oradan alıp AB üzerinden girince, dikkatlice yapıyoruz tabii. Ama biz onu buluyoruz. Kendi kayıtlarından başka yerden bakıyoruz. Buluyoruz biz” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön