04 / 05 / 2024

Mobilyacılar KDV indiriminin sürmesini istiyor

Mobilyacılar KDV indiriminin sürmesini istiyor

Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nazif Türkoğlu, mobilya sektöründeki KDV indiriminin yıl sonuna kadar sürmesini istediklerini belirtti.



MOSDER'in düzenlediği sektör buluşmaları toplantıları kapsamında mobilya sektöründe faaliyet gösteren 31 markanın temsilcisi Erciyes Dağı'ndaki Mirada Otel'de bir araya geldi.

MOSDER Başkanı Türkoğlu, burada yaptığı açıklamada, sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını değerlendirdiklerini ifade etti.

Hükümetin açıkladığı ekonomik paket kapsamında mobilya sektöründe KDV indirimi uygulanmasının çok faydalı olduğunu vurgulayan Türkoğlu, şunları kaydetti: "KDV indirimi sektör açısından son derece faydalı oldu. KDV indirimi ile birlikte sektördeki daralma nedeniyle izne çıkarılan işçiler tekrar işe çağrıldı.

Kısmen yeni istihdamlar sağlandı. Sektörde 1,5 milyon TL'lik stokların erimesi sağlandı. Bu açıdan KDV indiriminin en azından yıl sonuna kadar sürmesini istiyoruz. KDV indirimi uygulamasının uzaması durumunda sektördeki daralma sona erecek, üretim artacak ve istihdam sağlanacaktır." Çin ve Afrika'da düzenlenecek bazı sektörel fuarlar konusunda da değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Türkoğlu, TOBB'un düzenlediği "Kriz
varsa çare de var" kampanyasını da mobilya sektörü temsilcileri olarak sonuna kadar desteklediklerini sözlerine ekledi.


Geri Dön