24 / 07 / 2024

Mobilyacılar vites büyüttü! İşte 2023 hedefleri

Mobilyacılar vites büyüttü! İşte 2023 hedefleri

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, 2023 senesini 5 milyar doların üzerinde bir rakamla bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi.




Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) açıklamasına göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye'nin geçen seneye ait ihracat bilgilerini paylaştı. Buna göre, Türkiye'nin ihracatı 2022'de 254,2 milyar dolara yükseldi.

Türk mobilya sektörü, sene boyunca bir yandan sektör temsilcileri ile fuarlara katılırken, diğer yandan var olan pazarlarında etkinliklerini çoğaltacak projeler  yaparak ihracat rakamlarına önemli katkı verdi. Sektörün ihracatı, yüzde 11,2 yükselişle 4,7 milyar dolara çıktı.

Mobilyacılar vites büyüttü! İşte 2023 hedefleri

Türkiye mobilya sektörü ihracatının zirvesinde, 2021 senesinde da ilk sırada olan Irak yer aldı. 538,4 milyon dolar ile ilk sırada bulunan Irak'ı, 402,5 milyon dolar ile Almanya takip etti. İsrail'e yapılan ihracat 243,7 milyon dolar oldu, dördüncü sıradaki ABD'ye 240,8 milyon dolar, beşinci sıradaki Fransa'ya 212,8 milyon dolarlık mobilya ihracatı yapıldı.

Geçen sene ihracat payını yüzde 70,29 ile en çok çoğaltan ülke Katar oldu. Katarlı firmalar, Dünya Kupası sürecinde özellikle turistler için yaptıkları yeni konut, otel ve restoran gibi birçok mekanda Türk mobilyalarını tercih etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön