02 / 05 / 2024

Mobilyacılar yeni İş Sağlığı Kanunu'ndan endişeli!

Mobilyacılar yeni İş Sağlığı Kanunu'ndan endişeli!

Mobilyacılar, 2015 yılında uygulanacak olan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda madenciler, inşaatçılar ve tersanelerle aynı riskte tutulmalarından endişeli...



Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, yaptığı yazılı açıklamada, mobilyacı esnaf ve sanatkarlar olarak iş sağlığı ve güvenliğinin uygulanması konusunda sıkıntıları olduğunu söyledi. Taklacı, bölge olarak fiziki ve teknolojik sorunları olduğunu, kendilerinin inşaatçılar ve madencilerle aynı tehlikeli iş grubunda görülmelerinin doğru olmadığını, risk guruplarının aynı olmadığını ifade etti.


Sitelerde bulunan mobilya üretim atölyelerinin küçük kobiler olduğunun altını çizen Taklacı, esnafın iş güvenliği kriterleri altında ezildiğini belirterek, "Meslek olarak tehlikeli ve çok tehlikeli gruplardayız. Bu mesleklere devletin verdiği aylık 14.99 TL ve 17.13 TL sağlık desteği çok düşük. Ayrıca, bundan da yararlanamıyoruz. İş yerlerinde zorunlu iş sağlığı uzmanı ve hekim buldurmanın maddi yükünün altından da kalkamıyoruz. Üyelerimiz 2-3 kişi çalışan genelde de baba oğul çalışan mikro ölçekli küçük iş yerlerinden oluşuyor. Bu durum, iş yeri kapanmalarına ve istihdamın azalmasına sebep olacak. Bu konudaki düzenlemeler bizim açımızdan yeniden gözden geçirilmeli ve destek verilmesi şart." dedi.


Günboyu


Geri Dön