07 / 10 / 2024
fuzul

Modern çağda renk ve malzeme kısıtlaması yok!

Modern çağda renk ve malzeme kısıtlaması yok!

Mutfağa taşlı avizeler bile girerken banyoların şık bir yatak odasından farkı kalmadı. Tüylü koltuklarla bezenen zeminler iddialı renklerle tamamlanıyor




Günümüz bayolarında anahtar kelime 'aksesuar'. Koyu ve parlak lake zeminlerin üzerine serpiştirilen tüylü bir sandalye, modern tarzda tasarlanmış bir ayna, mor, oranj, kızıl, bordo ya da basit bir beyaz renk kullanılarak göz kamaştırıcı bir görünüm sergileyen banyolarda uzun süre kalmak işten bile değil. Tasarımcıların ihtiyaç giderilen alanlardan çıkarıp kişinin kafasını rahatlatmasını sağlayacak mekanlar haline getirdikleri banyolar, ev sahibinin zevkine göre yapılan eklemelerle rahatlama merkezine dönüşüyor. Kitap okuma alanları banyolarla yer değiştireceğe benziyor.

Siz üstüne uzanın yeter
GÜNE son verdiğiniz ve derin bir uyku çekme hayaliyle uzandığınız yatağınız da artık sıradanlıktan çok uzak. Firmaların kimi zaman konfor kimi zaman görünüşleriyle oynadığı gerek bazalar gerekse yatak, yorgan, nevresim ve yastıklar hayalgücünü zorluyor. Yatak odanızda yer verdiğiniz yatağınız bazen uyku tulumunu andırıyor bazen de bir çadırı. Hatta zaman zaman ne nevresime ihtiyacınız oluyor ne de yorgana. Size bir tek yatağın üzerine uzanmak kalıyor.

Kristal avizelerin altındaki beyaz masada bir akşam yemeği ritüeli
BASSANO Del Grappa tarafından dizayn edilen bu şık mutfaklar, beyaz kaplama şık bir masa, gümüş elektronik eşya ve mutfak gereçleri ile meşe kapıların muhteşem bir birliktelik sergilediği modern tarzdaki mutfağın en ilgi çeken detayı tabii ki taşlı avizeleri. Orta masaya kadar uzanan ve çevreye ışıltı yayan kristal avizenin, eğri şekil verilmiş beyaz kaplama masayla olan uyumu sanat eseri kıvamında. Siyah mat laminant yer kaplamasıyla ortaya çıkarılan masada yemek yemek ayrı bir keyif olsa gerek.

Basit ama sıcak ortamlar sevenler için sofalar
TABİ şık tasarımlardan, ışıltılı aksesuarlardan, banyo ve mutfaktaki modern dokunuşlardan hoşlanmayanları da unutmamak gerek. Basit ama rengarenk sofalarla donatılmış oturma odaları ile mutfak ve yatak odaları ortamın daha sıcak olması için yeterli detaylar. Sedire oturup kısık ateşte pişmiş Türk kahvenizi camınızdan dışarı bakarak yudumlamanın keyfi tarif edilemez olsa gerek.

Carlesso'dan feminen koleksiyon
HİGHLİGHT'IN distribütörliğünü üstlendiği Carlesso, 2011 koleksiyonunda feminen çizgiler taşıyan renkli ve gösterişli modellere yer verdi. Kadının hatlarından ve şıklığa verdiği önemden esinlenen Carlesso, yeni koleksiyonunda bol aksesuarlı, yuvarlak hatlı ve canlı renklerden oluşan modellere yer verdi. Uçuşan tüylerin, kristallerin bolca kullanıldığı tasarımlarda mor ve yeşil bu yıl favori renkler. İtalya'nın Murano adasında, İtalyan cam ustaların ellerinden şekillenen tasarımların en önemli özelliklerinden biri zincirlerinin modele uygun olarak kamufle ediliyor olması.

Dubai sarayına Türk tasarımcı Deniz Tunç imzası
DUBAİ'NİN ünlü palmiye adasında bu ay hizmete giren Zabeel Saray Oteli'nin aydınlatmaları Türk tasarımcı Deniz Tunç imzasını taşıyor. Türk mimarlik şirketi Arketipo tarafından Osmanlı saray konsepti ile tasarlanan Zabeel Saray Oteli'nin ana girişindeki büyük avizeleri, 400 suit ve VIP odalarının lambader, yatakbaşı, masa lambası, apliklerden oluşan aydınlatmalarının tasarım-üretim ve montajı Deniz Tunç Tasarım tarafından toplam yedi ayda tamamlandı. Ana girişte ihtaşımıyla göz kamaştıran dramatik 4 katlı avize, sarı metal transparan tellerden 1.5 metrelik çaplı 'hilal ay' motifleri, Osmanlı süslemeleri ve iri Swarovski kristallerden oluşuyor.

Sabah Emlak


Geri Dön