17 / 05 / 2024

Modoko'dan ev aksesuarları için faydalı öneriler!

 Modoko'dan ev aksesuarları için faydalı öneriler!

Evinizde istediğiniz tarzda bir hava yaratmak istiyorsanız tamamlayıcı olarak görev yapan aksesuar imdadınıza yetişiyor. Siz sadece ipuçlarına hakim olun yeter. Modoko'da bu ipuçlarını müşterileri ile paylaştı





Koca gri bir kış mevsiminden sonra güneşe yüzünü veren binalar hazırgiyimde trend olan renkleri odalara kabul ediyor. Öyle ki en canlı maviler, turuncular, sarı ya da kırmızılar odaları baştan aşağıharekete geçiriyor.



Her yerin sıva olduğu bir odayı bile bir anda modern bir mekan haline getiren gökkuşağı renkleri, yaz mevsiminde de hakkını veriyor. Aydınlatmadan koltuk takımlarına , duvar boyalarından dolaplara, halılardan aynalara kadar evin her köşesine sirayet eden renkler, en ruhsuz mekanlara bile bir anda hareket getiriyor.



Tarzınız ne olursa olsun renklere açılan her kapı hayatı da daha yaşanılır kılıyor.


Aksesuar deyip geçme


Dekorasyonda aksesuarlar tamamlayıcı argümanların başında gelir. Aksesuarları yanlış kullanıldığı takdirde mekanlar olduğundan daha boğucu, dağınık, dar ve karışık gözükebilir. Mobilya merkezi MODOKO, mekanları doğru aksesuarlarla güzelleştirmenin püf noktalarını paylaştı.


-Aksesuar almadan önce dekorasyon dergilerine göz atın. Farklı tasarımlardan ilham alarak seçiminizi yapmanızda fayda var.


-Eğer bir aksesuarın baskın ve dikkat çekici görünmesini istiyorsanız, zıt renklerin gücünü kullanın. Mekanınızdaki diğer renklerden zıt bir renkli bir aksesuar seçin.


-Dar bir alanda yaşıyorsanız ve çok fazla eşyanız varsa mümkün olduğu kadar aksesuar kullanmamaya çalışın. İlla kullanmak istiyorsanız büyük ve koyu renkli aksesuarları tercih etmeyin. Büyük ve koyu renkli aksesuar mekanları olduğundan küçük gösterir.


-Mekanlardaki en fazla alanı duvarlar kaplar. Bu yüzden duvarlarda yapacağınız bir değişiklik ortamın havasını bir anda değiştirir. Açık renk duvarlarınızı çerçeveli resim ya da tablolar ile hareketlendirebilirsiniz. Tek bir duvara duvar kağıdı kullanmak da hoş bir görüntü sağlayacaktır.


-Şeffaf veya açık renk aksesuarlar mekanları daha ferah gösterecektir. Mekanlarınız küçük ise bu tarz aksesuarlar tercih edin.


-Her yere dağılmış objeler yerine, belli yerlerde bir araya getirilmiş birkaç parça çok daha şık görünecektir.


-Vazo ve biblo gibi objelerin farklı yükseklikte olanlarını bir arada kullanarak görsel hareket yakalayabilirsiniz. Unutmayın; küçük, orta ve büyük boy çerçeveler, aynı boydakilerden daha çok dikkat çeker.


-İşe her zaman en büyük parça ile başlayın. Daha sonra büyük parçanın etrafına küçükleri yerleştirin.


-Benzer parçaları veya biriktirdiğiniz minik objeleri bir arada kullanın. Böylece ayrı durduklarından çok daha etkili bir izlenim yaratırlar. Örneğin biblo koleksiyonunuzu, göz hizasında bir rafta birlikte sergileyebilirsiniz.


-Parlak ve pullu aksesuarlar az miktarda kullanıldığında mekanınızı daha dikkat çekici bir hale getirebilir.


Sabah




Geri Dön