26 / 05 / 2024

MODOKO'nun yüzde 70'i Google Earth'ta!

MODOKO'nun yüzde 70'i Google Earth'ta!

Mobilyacılar Sitesi, uydulardan çekilen fotoğrafların görüldüğü bilgisayar yazılımı olan "Google Earth" üzerinden firmaları 3 boyutlu sergiliyor

 



Uydulardan çekilen fotoğrafların görüldüğü bilgisayar yazılımı olan "Google Earth" tabanlı sektör rehberi "www.3dlocationearth.com", MODOKO içindeki firmaları Google Earth üzerinden 3 boyutlu olarak sergiliyor. 3dlocationearth.com Yöneticisi Aybars Görpe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada günlük 450-500 milyon kişinin aktif olarak Google Earth kullandığına dikkat çekerek, orta çapta KOBİ´lerin kendilerini dünyaya açabilmeleri, global arenada yer alabilmeleri için bu platformda olmaları gerektiğini belirtti.

Google Earth üzerinde 25 binin üzerinde değişik sektörden firma sunulduğunu, 4 bin 500´ün üzerinde de 3 boyutlu bina yer aldığını ifade eden Görpe, "Bu binaların 2 bin 700 adedini sadece bizim tarafımızdan çizilenler oluşturuyor. Ama biz Google Earth üzerindeki 3 boyutlu binaları da kullanabiliyoruz" dedi.

Mobilyacılar Sitesi MODOKO´yu bünyesindeki 400´e yakın mağaza ile birlikte 3 boyutlu olarak projelendirdiklerini bildiren Görpe, şunları kaydetti:
"MODOKO´nun yüzde 60-70´ini Google Earth´a koyduk. Yüzde 30´luk kısım kaldı. Şu anda Google Earth üzerinden görülebilir. MODOKO ilelebet Google Earth üzerinden kendisini üç boyutlu olarak tanıtabilecek. İlk aşamada binalar görülecek, bir sonraki aşamada ise mobilya dükkanlarının içi de görülebilecek, hatta dükkanların içinde sanal olarak yürünebilecek. Yürüyüş simülasyonu tam olarak sistem bittiğinde kullanılmaya başlanacak."

-"KİTLESEL PAZARLAMA YAPABİLECEKLER"-

Bunun tanıtımda çok etkili bir yöntem olduğuna işaret eden Görpe, "Birincisi MODOKO internet sitesine Google Earth kullanıcılarından beklemedikleri kadar ziyaret alacaklar, oraya geliş gidiş yollarını gösterebilecekler. Tüm dükkanlara ayrı ayrı link vererek kitlesel pazarlama yapabilecekler. Bir sonraki aşamada iç mekanlarını sunacak altyapıları olacak. Şu ana kadar alışılagelmemiş bir tanıtımla ön palana çıkacaklar" dedi.

Görpe, hedeflerinin Türkiye´deki tüm sanayi sitelerini ve içerisindeki tüm dükkanları bu sistem içinde tanıtmak olduğunu, şu anda bir kaç sanayi sitesi ile görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.

-"AYDA 35 BİN KEZ GEZİLEN FİRMALAR VAR"-

Ayda 35 bin kez gezilen firmalar olduğuna işaret eden Görpe, sistem içinde sergiledikleri AVM´ler, Sirkeci bölgesinde bir çok otel, konut projeleri olduğunu, basketbol sahalarını sergilediklerini anlattı.

Aybars Görpe, "Hedef, sistem içinde sergilediğimiz tüm firmaların aynı zamanda içine de girip içindeki ürünleri tanıtıp oradan alışveriş yapılmasını sağlamak. Üç boyutlu olarak bunların hepsini yapacağız. Örneğin istediğiniz bir telefon bayisinin içine girip, içerideki telefonları üç boyutlu görüp, istediğiniz telefonu alabileceksiniz yada istediğiniz süpermarkete gidip, üç boyutlu olarak içinde yürüyüp, alışveriş yapabileceksiniz" diye konuştu.

Sistemlerinin dünyaya örnek olduğunu ve Google´in bir toplantısına davet edildiklerini ifade eden Görpe, "Dünyada değişik sistemler kuranlar var ama bizim kadar detaylı değil. Türkiyede de bir kaç taklidimiz çıkmış. Bu, global arenada herkesin kullandığı, dünyanın en büyük pazarlama aracı. Bu sistem tüm firmaları tek bir çatı altında dünya üzerindeki gerçek yerlerinde buluşturmayı hedefliyor" şeklinde konuştu.
AA


Geri Dön