29 / 04 / 2024

MOL mağazası, Ankara Vialife'da açıldı!

MOL mağazası, Ankara Vialife'da açıldı!

Satışa sunulan bütün ürünleri yüzde 100 yerli olan alışveriş mağazası MOL Ankara, Vialife Fashion Outlet Alışveriş Merkezinde açıldı



Mol İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, açılış öncesi Türkiye'de ithal ürün istilasının yaşandığı ve üreticilerin çözümsüz kaldığı bir ortamda Türk üreticilerinin, üretimin yüzde 100 Türkiye'de yapıldığı ve kendi satış alanlarının oluşturduğu bir strateji geliştirdiklerini söyledi. MOL isminin, Türk markalarının ihraç edildiği üç moda merkezi Merter, Osmanbey ve Laleli'nin baş harflerinden oluştuğunu anlatan Özdemir, ilk mağazalarının 17 Ocak 2009 tarihinde 78 hazır giyim şirketinin desteği ile İstanbul'da açıldığını hatırlattı. İstanbul, Urfa, Konya, Karaman, Antalya gibi şehirlerde ve bugün de Ankara'da olmak üzere toplam 11 mağaza açtıklarına işaret eden Özdemir, Bursa'da da yeni bir mağaza açacaklarını ifade etti.

İstanbul Merter'de de Avrupa'nın en büyük toptan merkezini 17 Ekim'de açacaklarını bildiren Özdemir, buranın 84 modelle dünyanın en geniş koleksiyonunu barındıran bir showroom olacağını söyledi. MOL olarak perakendecilikte liderliğe göz diktiklerini ifade eden Özdemir, gerek yatırımcıların, gerek üreticilerin kendilerine vermiş olduğu destek ile de birçok fabrikanın çalışır hale geldiğini söyledi. İlk mağaza açılışından bugüne kadar 5 ayda 1000 kişi istihdam ettiklerini anlatan Özdemir, küresel kriz ortamında yatırım yaparak büyümeleri nedeniyle bir ilke imza attıklarını vurguladı. Özdemir, "Biz küresel krizin doğurduğu bir oyuncuyuz. Kriz ortamındaki fırsatı değerlendiriyoruz. Dünyada bütün markalar bu kriz ortamından olumsuzetkilenirken, bütün ülkelerde kiralar düşerken, fiyatlar ucuzlarken, bizim bu ortamı iyi değerlendirip atılım yapmamız lazım. Biz de oluşturduğumuz stratejiyle ve "Made in Turkey" markasıyla ithal ürünlere karşı savunma hattı başlattık, herkes bize markamıza, kalitemize ve ucuz fiyatımıza güveniyor" diye konuştu.

"ÜRETİM, NÜKLEER GÜÇTEN DAHA BÜYÜK BİR SİLAH"
Küresel kriz ortamında üretimin önemini vurgulayan Özdemir, bugün üretimin, nükleer güçten daha büyük bir silah olduğunu savundu. Üretim sayesinde istihdamın sağlanabildiğine ve ekonominin canlanabildiğine işaret eden Özdemir, kriz ortamında fırsatların üretim ile daha iyi değerlendirilebileceğini kaydetti. Türkiye'de en önemli sorunun motivasyon olduğunu iddia eden Özdemir, bu anlamda küresel psikolojiyi kırmak ve bir an önce üretime, yatırıma geçmek gerektiğini belirtti.

YURTİÇİ VE YURTDIŞINDAN TALEP
Mol mağazalarına yurtiçi ve yurtdışından beklenilenin çok üzerinde talep geldiğine işaret eden Özdemir, bu kapsamda Almanya'dan Malta Adasına, Güney Afrika'dan Meksika'ya kadar 49 ülkeden teklif aldıklarını söyledi. Özdemir, yurtiçinden gelen talebin de hızla büyüdüğüne dikkati çekerek, 2013 yılına kadar yurtiçi ve yurtdışında toplam 1000 mağaza açmayı hedeflediklerini bildirdi. Mol'un iyi bir işbirliği örneği olduğunu anlatan Özdemir, yatırımcı işbirlikleri yaparak, markalaşma sürecinin kısalabileceğini ve krizin bir fırsata dönüşebileceğini kaydetti.

ÜRÜNLERİMİZ PSİKOLOJİ TESTİNDEN DE GEÇİYOR
Ürettikleri ürünlerin bir çok çeşit sağlık testinin yanı sıra psikolojik testlerden de geçtiğini anlatan Özdemir, örneğin çocuk kıyafeti üretirken, hangi rengin, modelin çocuk psikolojisine uygun olacağını tasarımcıların yanı sıra psikolog yardımıyla belirlediklerini kaydetti. Kadın-erkek ve çocuk giyimin yanı sıra engellilere dönük de bir koleksiyon bulundurduklarına işaret eden Özdemir, gözleri görmeyen bir kişinin etiketten, bedeni ve fiyatı rahatlıkla anlayabileceğini söyledi. Ev kadınlarının da evde ürettikleri el işi ürünlerini satabileceği bir ortam geliştirmeyi düşündüklerini de anlatan Özdemir, MOL mağazalarının, Türkiye'de ilk defa ev kadınlarıyla birlikte organize perakendecilik yapacağını, bunun da sıkıntısı olanlarına sürdürülebilir bir mali kaynak sağlayacağını söyledi. Özdemir, "Doğu ve Güneydoğu'daki fabrikalarımızı promosyon fabrikası haline çevirmeyi düşünüyoruz. Elimizde kalmış kumaş ve aksesuarları birleştirerek, kullanılmaz hale gelen ürünleri kullanarak sıfır hammadde, sadece işçilik kullanarak, Türkiye'nin promosyon ihtiyacını da karşılamayı düşünüyoruz"
diye konuştu.

AÇILIŞ FIRSATLARI
Bu arada, Mol İcra Kurulu Başkanı Özdemir, Ankara'da açtıkları yeni mağaza ile yeni fırsatlar da sunduklarını ifade etti. Ürünlerinin kalitesinin yanı sıra uygun fiyatları olduğuna işaret eden Özdemir, haftanın her bir gününde bazı kamu gruplarına, Çarşamba günleri de bayanlara özel indirimler yapacaklarını bildirdi. Açılış nedeniyle bu hafta 50 liranın üzerinde alışveriş yapanlara 50 liralık alışveriş çeki vereceklerine dikkati çeken Özdemir, ayrıca engelli çocuklara ücretsiz giysi dağıtacaklarını ifade etti. Özdemir, Via Alışveriş merkezinden hangi mağazadan olursa olsun 100 liralık alışveriş yapan kişilere de MOL'un ücretsiz çanta ve kalemlik hediye edeceğini söyledi.
AA


Geri Dön