Genel

MOL yurt dışına açılıyor

MOL, İstanbul Kurtköy'deki mağazasının dışında, Türkiye'de 10 ilde, bunun yanı sıra yurtdışında 13 mağaza daha açacak.

Yerli malını desteklemek amacıyla, 400 üretici firmanın da desteklediği 'Merter, Osmanbey ve Laleli'den 78 hazır giyim firmasının bir araya gelerek oluşturduğu MOL Mağazacılık Şirketi, İstanbul Kurtköy'deki mağazasının dışında, Türkiye'de 10 ilde, bunun yanı sıra yurtdışında 13 mağaza daha açacak. 2013 yılına kadar 1000 mağazayı hedefleyen MOL, yurt dışındaki mağazalarında çalışacak personelin büyük bölümünü Türkiye'den götürecek.

MOL Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, Adana'da üreticilerle birlikte Adana Giyim Markaları ve Sanayiciler Derneği'nde (AGİMAD) bir araya geldi. Özdemir, yeni mağazaların açılmasının hedeflendiği 10 ilden Antalya, Şanlıurfa, Elazığ, İstanbul, Adana ve Ankara'nın netleştiğini, diğer iller için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Özdemir, yurtdışında ise Almanya, Kazakistan ve Suriye'de birer MOL mağazasının 10 Nisan'da hizmete gireceğini kaydetti.

Tamamı Türk Malı

Her türlü ürünün yer aldığı MOL mağazalarında tamamı Türk Malı olan ürünlerin satıldığını, ithal ürün bulundurulmadığını vurgulayan Özdemir, "Ekonomik kriz döneminde çarkın en iyi şekilde dönmesini sağlamayı hedefliyoruz. Ülkemiz için yeni proje ve stratejilere en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemin içindeyiz. MOL mağazasının açılması için de Türkiye'nin birçok ilinden yoğun talep alıyoruz. Her iki ayda bir 10 ayrı MOL mağazası açmayı planlıyoruz. Hedefimiz 2013 yılında 1000 mağaza açarak Türkiye'nin en büyük ihracat markası olmak" dedi.

Her mağazada 150-200 istihdam

Açtıkları her mağazada 150- 200 kişi arasında istihdam sağlandığını belirten Özdemir, "40 ülkeden de başvuru var. Afganistan'dan ABD'ye, Suudi Arabistan'dan Libya'ya, Rusya'dan Kazakistan'a, İsviçre'den Almanya'ya, Hollanda'dan Finlandiya'ya, Suriye'den Güney Afrika'ya kadar dünyanın birçok yerinden talep var. Neden talep var? Çünkü herkes 'Made in Türkiye'ye aç. Şu anda kümelenme merkezleri oluşturuyoruz. Yurt dışındaki mağazalarımızda çalışanların yarısından çoğu Türkiye'den götürülecek gençler olacak. Gençlerin en az lise mezunu olması ve İngilizce bilmesi gerekiyor" diye konuştu.