29 / 04 / 2024

Moldovalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Moldovalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Moldova vatandaşları Türkiye'den ev alma hakkına sahip mi? Moldovalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Moldovalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Moldovalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...



Moldovalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Moldova, Doğu Avrupa'da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan bir ülkedir. Başkenti Kişinev'dir. 1991 yılında SSCB'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanmıştır. İçinden Prut ve Dinyester nehirleri geçmektedir. 


Peki Moldova vatandaşları Türkiye'den ev alma hakkına sahip mi? Moldovalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Moldovalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Moldovalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Moldova vatandaşları, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan listesine göre, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Ancak Moldova vatandaşları için bir sınırlama söz konusu. Moldovalılar, Türkiye'den 1 arsa, 1 işyeri ve 1 mesken alabiliyor.


Moldova, Taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alıyor.


Moldovalıların Türkiye'deki gayrimenkul alım satım işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için, Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden  alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslını temin etmeleri gerekiyor.





Geri Dön