27 / 04 / 2024

Moody's'ten Türkiye açıklaması!

Moody's'ten Türkiye açıklaması!

Moody’s'in Türkiye için yaptığı değerlendirmede, Türk bankalarının varlık kalitesinin; zorlu faaliyet ortamı, yüksek borca sahip olanların yaşadığı finansal zorluklar ve inşaat sektöründeki zayıflama nedeniyle bozulma olasılığının bulunduğu kaydedildi.



Moody's Türk bankacılık sisteminin notunu açıkladı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, değerlendirmede, Türk bankacılık sisteminin görünümü, finansman ve varlık kalitesine ilişkin aşağı yönlü riskler nedeniyle negatif olduğu açıklandı.

Değerlendirmede şu görüşlere yer verildi: "Bu unsurlar, kredi talebini ve borç alanların geri ödeme kapasitesini baskılayabilir. Moody’s, Türkiye’nin ekonomik büyümesini 2018 yılında yüzde 4’e, 2019 yılında yüzde 3,5’a gerilemesini beklemektedir. Moody’s’e göre toplamda resim, Türkiye’nin dış şoklara ilişkin risklerinin halen düşük olmakla birlikte yükseldiğine işaret etmektedir. Bu durum, Türkiye’nin bankacılık sistemini yatırımcı güveninde kayba karşı daha hassas kılmaktadır."

"Sermaye seviyesi yeterli düzeyde"


Değerlendirmede, Türk bankalarının varlık kalitesinin; zorlu faaliyet ortamı, yüksek borca sahip olanların yaşadığı finansal zorluklar ve inşaat sektöründeki zayıflama nedeniyle bozulma olasılığının bulunduğu kaydedildi.

 


Geri Dön