28 / 04 / 2024

Moodys türkiye açıklaması

Moodys türkiye açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, varlık risklerinin en fazla artması beklenen 'gelişmekte olan ülke' olarak Türkiye'ye dikkat çekti.

Moody's'ten Türkiye açıklaması!

Moody’s'in Türkiye için yaptığı değerlendirmede, Türk bankalarının varlık kalitesinin; zorlu faaliyet ortamı, yüksek borca sahip olanların yaşadığı finansal zorluklar ve inşaat sektöründeki zayıflama nedeniyle bozulma olasılığının bulunduğu kaydedildi.

Mehmet Ali Akben: Moody's'in açıklaması kasıtlı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türk bankacılık sektörüne yönelik değerlendirmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Moody's Türkiye için tarih vermedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, kuruluşun Türkiye analistinin artık Avrupa Birliği (AB) dışından raporlama yapacağını gerekçe göstererek, 2017 yılına ilişkin kredi derecelendirme takviminde Türkiye'nin potansiyel değerlendirme tarihlerine yer verilmediğini açıkladı.

Moody’s: Türkiye darbe girişimi sonrası kısa vadeli şokları atlattı!

Forbes dergisinin bu ayki sayısında Burak Saltoğlu yazısında Moody’s'in kararlarını değerlendirdi. İşte o yazı...

Moodys's: Türkiye için not ve görünümde değişiklik beklenmiyor!

Ekonomistler, gelecek hafta cuma günü yapılacak Moody's'in Türkiye değerlendirmesinde notta ve görünümde herhangi bir değişiklik beklemiyor..

Moody's Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Türkiye 'ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık'ta yapması beklenen Moody's 'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

Moody's: Türkiye 2015'te yüzde 2.8 büyür!

Moody's'in Kıdemli Türkiye Analisti Alpona Banerji, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) olası faiz artışının kırılganlıkları artırabileceğini belirterek, "Türkiye ekonomisinin gelecek yıl yüzde 2,8 büyümesini bekliyoruz" dedi.

Moody's: Türkiye'nin güçlü mali tamponları var!

Türkiye ekonomisinin değişen küresel ekonomik koşullara karşın bir takım güçlü yanları olduğunu anlatan Banerji, Türkiye'nin düşük kamu borcu ve ılımlı kamu borçlanma ihtiyacı açısından güçlü mali tamponları olduğunu belirtti...

Moody's'ten 'dış kırılganlık' uyarısı!

Raporda Türkiye'nin yabancı sermaye girişlerindeki volatiliteye dair hassasiyetinin, son dönemde artan jeopolitik riskler, yurt içinde devam eden politika belirsizlikleri ve Fed beklentilerine bağlı olabileceği düşünülen küresel likiditenin azalmasıyla ar

Moody's: Türkiye emlak balonuna karşı dirençli!

Yapılan açıklamada “Türkiye’nin teminatlı mortgage tahvilleri makro risklere karşı dirençli. Bankaların güçlü mortgage kredi deneyimleri ve Türkiye’nin uygun demografik durumu bankaların makro risklere karşı direncini gösteriyor” denildi.

Moody's: Tedbirler riski azalttı!

Yapılan açıklamada, "Türkiye'nin teminatlı mortgage tahvilleri makro risklere karşı dirençli. Bankaların güçlü mortgage kredi deneyimleri ve Türkiye'nin uygun demografik durumu bankaların makro risklere karşı direncini gösteriyor" denildi.

Moody's'ten Türkiye'ye övgü!

Yapılan açıklamada, "Türkiye'nin teminatlı mortgage tahvilleri makro risklere karşı dirençli. Bankaların güçlü mortgage kredi deneyimleri ve Türkiye'nin uygun demografik durumu bankaların makro risklere karşı direncini gösteriyor" denildi.

Nihat Zeybekci: Türkiye yüzde 3'ün üzerinde büyüyecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, olağanüstü gelişmeler olmazsa Türkiye'nin bu yıl yüzde 3'ün çok üzerinde büyüyeceğini belirtti. Moody's'in Türkiye açıklamalarının maksatlı olarak gündemde tutulmaya çalışıldığını belirtti...

Moody’s, Türkiye'nin kredi notunda güncelleme yapmadı!

Türkiye' ye yönelik kredi notu açıklamasını dün yapması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody's, Türkiye' nin kredi notuna ilişkin herhangi bir güncelleme yapılmadığını belirtti.

Celal Şengör açıkladı: Türkiye giderek o ülke ile birleşecek maalesef kaçış yok...

Yer bilimci Celal Şengör, katıldığı bir Youtube kanalında yaptığı açıklamalarda herkesi meraklandıran yorumlarda bulundu. Şengör, dünyada büyük değişimler yaşanacağını anlatarak, kaçışın olmadığını ifade etti. İşte, Şengör'ün, Türkiye ile bir ülkenin birleşeceğini açıklaması ve haberin ayrıntıları..

En fazla vergiyi Türkler ödüyor! Türkiye, ÖTV ve KDV'de açık ara Avrupa şampiyonu...

Türkiye, Avrupa’da otomobil satın alırken en çok verginin ödendiği ülke olarak kayda geçti. OECD’nin dört farlı araç kategorisi için yaptığı vergisiz ve tüm vergiler dahil rakamları karşılaştırıldığında her alanda Türkiye açık ara önde bulunduğu açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

IVECO Türkiye açıkladı! Iveco, 2024 yılına yeni logosu ile girecek...

IVECO Türkiye üst yönetim kadrosu, İspanya'da yapılan IVECO 2024 modelleri lansmanından sonra İstanbul’da basın mensupları ile bir araya geldi; 2023 senesi masaya yatırıldı ve 2024 beklentileri dile getirildi. İşte haberin detayları...

Çin devreden çıktı, 1 milyon çiftçi ile Türkiye açığı kapatacak!

Çin’in meyve üretim alanlarını pirinç üretimine ayırması ile piyasada boşluk oluştu. Meyve suyu endüstrisinde Türkiye’ye talebin arttığını belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği Başkanı Ozan Diren, “Bu yıl 500 milyon dolarlık ihracata ulaşacağız” dedi.

TİSK’ten son dakika asgari ücret açıklaması geldi! Bakan Işıkhan enflasyonu vurgulamıştı: Asgari ücrette flaş gelişme!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel Koç, asgari ücret görüşmelerinin önümüzdeki günlerde başlayacağına dikkat çekti. İşte TİSK'ten yapılan o son dakika açıklaması...

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Çip üretiminde Türkiye anahtar ülkelerden birisi olacak!

Yongatek Microelectronics Genel Müdürü Ali Baran, ABD'deki önemli şirketlerin CEO'larının 21. yüzyılda petrolün yerini çipin alacağını söylediğini belirterek, "Türkiye açısından bu konuyu bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye'nin yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın oldu! İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında, evli mi, nereli? İşte ayrıntılar!

İletişim Başkanlığı, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na Sayın İbrahim Kalın'ı atamıştır." açıklamasında bulundu.

Reuters’tan kritik Türkiye açıklaması; Faiz yükselecek, enflasyon düşecek

Türkiye'deki 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerden sonra ortodoks ekonomi politikalarına dönüleceği beklentisiyle Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinin yüzde 24'e yükselteceği düşünülürken, buna karşın enflasyon bugünkü yüzde 50 civarından sınırlı bir düşüşle sene sonunda yüzde 46 olması bekl

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüm açıklaması: Türkiye'nin her ilinden ciddi talep aldık!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme ilişkin yürüttükleri kampanya kapsamında Türkiye'nin her ilinden ciddi talep aldıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'dan 'ön sipariş' açıklaması!

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'dan resmi açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre; ön sipariş süreci çok yakın bir zamanda başlayacak. İşte detaylar...

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

JMO'dan son dakika fay açıklaması: Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir!

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Şevket Demirbaş, fay hatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirbaş, "Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir" dedi. İşte ayrıntılar...

Moodys türkiye açıklaması Haberi

Moodys türkiye açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, gelişmekte olan ülke bankalarının varlık risklerine ilişkin bir rapor yayınladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre raporda, Varlık risklerinin en fazla artmasının beklendiği gelişmekte olan ülke olarak Nijerya gösterilirken, bu ülkeyi Türkiye ve Kolombiya'nın takip etmesinin beklendiği vurgulandı.

100 baz puan artacak

 

Moody’s, regülasyon gevşetme tedbirlerinin kaldırılmasının sorunlu kredileri 2021 sonuna kadar Nijerya’da 300, Kolombiya’da 130, Türkiye’de ise 100 baz puan artıracağını tahmin etti. Yavaşlayan kredi büyümesi ile artan yeniden yapılandırmaların Türkiye’deki hesaplamaları etkilemesinin beklendiğini belirtti.

Moodys's: Türkiye için not ve görünümde değişiklik...