29 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüm açıklaması: Türkiye'nin her ilinden ciddi talep aldık!

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüm açıklaması: Türkiye'nin her ilinden ciddi talep aldık!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme ilişkin yürüttükleri kampanya kapsamında Türkiye'nin her ilinden ciddi talep aldıklarını dile getirdi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de konut ihtiyacının giderilmesi noktasında sürekli yeni adımlar attıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada depremden sonra hasar gören konutların yenilerini yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile hummalı bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Bakan Nebati, kentsel dönüşüme verdikleri öneme de değindi.

Bakan Nebati den kentsel dönüşüm açıklaması: Türkiye nin her ilinden ciddi talep aldık!

Bakan Nebati, daha önce konut sahipliğine ilişkin kampanya açıkladıklarını dile getirerek, "Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere  Ankara  ve diğer şehirlerde bu adımları attık. Bu hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla işbirliğiyle kentsel dönüşüm noktasında ne yapabiliriz diye önceki çalışmalarımızı da güncelleyerek, 3  haftalık yoğun bir çalışmayı bu hafta ilan ettik. Söz konusu bu ilan çerçevesinde başta konut sahibi ya da hasarlı veya kentsel dönüşüm içerisinde olan konutlarımızla ilgili bir kampanya başlattık. Aynı zamanda söz konusu bu evlerin yapımında rol almak isteyen müteahhitlerin de yine burada yararlanabileceği bir yapı oluşturduk." dedi.

Yaptığı açıklamada Hazine Maliye Bakanlığının bu anlamda da üzerine çok ciddi bir yük aldığını dile getiren Bakan Nebati, "Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi"ne dair önemli değerlendirmeler yaptı.


Geri Dön