16 / 05 / 2024

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüm açıklaması: Türkiye'nin her ilinden ciddi talep aldık!

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüm açıklaması: Türkiye'nin her ilinden ciddi talep aldık!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme ilişkin yürüttükleri kampanya kapsamında Türkiye'nin her ilinden ciddi talep aldıklarını dile getirdi.



Bakan Nebati açıklamasında "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 600 baz puan olarak vermesi gereken yardım miktarını 840 baz puanına yükselterek, 1,49 faiz oranıyla ki bunun 840 civarında baz puanını biz karşılamış olacağız. Bu oranla dönüşümün çok ivedi bir biçimde gerçekleştirilmesi noktasında çok ciddi bir adım atmış olduk. Gördüğümüz kadarıyla başta mega kent İstanbul olmak üzere Türkiye'nin her şehrinden bununla ilgili ciddi bir talep de oluştu. Özellikle de belediyelerin bu konuda bizimle işbirliği yapma noktasında da talepleri oluştu. Ayrım yapmaksızın tüm belediyelerimize dönüşümün gerçekleştirilmesi noktasında üzerimize düşen bu sorumluluğu karşılama kaydıyla beraber yürütme kararlılığında olduğumuzu belirttik."

Vatandaşların çok uygun koşullarla elde edebileceği bu kredilerle konutlarını yenileyebileceğine değinen Bakan Nebati, müteahhitlerin de bu alanlara girebilmesi noktasında elde etmiş oldukları bu özgün tasarımın yararlı olacağını söyledi.

Bakan Nureddin Nebati ayrıca aynı şekilde belediyelerin de ortaya koyacağı performansla bir taraftan depremden hasar gören evlerin tesliminde hızlı bir gelişme sağlanacağını diğer yandan da özellikle mega kent İstanbul'da kentsel dönüşümün hızlanması için yol açıldığını söyledi.

Bakan Nebati den kentsel dönüşüm açıklaması: Türkiye nin her ilinden ciddi talep aldık!

Müteahhit, belediye ve vatandaşa çağrı

Bakan Nebati, vatandaşlardan dönüşümle ilgili kolaylaştırıcı olarak aldıkları bu tedbirleri kullanacak iradeyi ortaya koymalarını talep tti.

Müteahhitlere de çağrı yapan Bakan Nebati, "Kolaylaştırdığımız ve hemen hemen herkesin ulaşabileceği geniş bir alanın sağlanmış olduğu ortamda lütfen sizler de bu konuda hızlı bir şekilde adım atın." diyerek, "Belediyelere de çağrımız var. Dönüşüm planı edilen bölgelerin bir an için bütün siyasi saikleri bir tarafa bırakarak oradaki vatandaşlarla işbirliği yolunu açıp rezerv alanlarına yönlendirilecek biçimde bir yanda konutların yeniden yapılması aynı zamanda konutların yeniden imar edilmesi noktasında gerekli adımları atsınlar." dedi.

Bakan Nebati, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Biz Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile sahada karşıya karşıya kalabileceğimiz problemlerin de hızlı bir biçimde çözümü noktasında net şekilde irademizi koyuyoruz. Tüm aksaklıkları aynı gün içinde çözebilecek irademiz var. Bir an önce lütfen bu imkanlardan bütün vatandaşlarımız yararlansın."

 

Müjdeyi Bakan verdi! 2 katına çıktı EYT'liler bayram etti! Bu habere hemen bakın

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüme teşvik açıklaması! Kentsel dönüşüm için krediler uygun verilecek!


Geri Dön