27 / 04 / 2024

Celal Şengör açıkladı: Türkiye giderek o ülke ile birleşecek maalesef kaçış yok...

Celal Şengör açıkladı: Türkiye giderek o ülke ile birleşecek maalesef kaçış yok...

Yer bilimci Celal Şengör, katıldığı bir Youtube kanalında yaptığı açıklamalarda herkesi meraklandıran yorumlarda bulundu. Şengör, dünyada büyük değişimler yaşanacağını anlatarak, kaçışın olmadığını ifade etti. İşte, Şengör'ün, Türkiye ile bir ülkenin birleşeceğini açıklaması ve haberin ayrıntıları..



Yer bilimci Celal Şengör, yaptığı açıklamalar kapsamında herkesi meraklandırdı. Katıldığı bir Youtube kanalı söyleşisinde dünyada çok büyük değişimler yaşanacağını kaydeden  Celal Şengör, bu değişimlerden en çok Türkiye'nin etkileneceğini açıkladı. Türkiye ile bir ülkenin birleşeceğini ifade eden Celal Şengör, bu hızla gidilirse kaçışın olmadığının da altını çizdi. 

TÜRKİYE HANGİ ÜLKEYLE BİRLEŞECEK?

aydinlik.com.tr'de yer alam habere göre; Yer bilimci Celal Şengör'e göre, 10 milyon sene sonra oluşması düşünülen  Yeni Pangea'dan en çok Türkiye etkileneceğini kaydetti. Yaşanan kıta değişimlerinden en çok Türkiye etkilenecek. Akdeniz'in tamamen kapanacağını ve yeni bir dağ kuşağı oluşacağını belirten Şengör, bu oluşumların şu anda bile yaşandığını kaydetti.

Celal Şengör'ün açıklamalarına göre 10 milyon sonra Türkiye ile Libya birleşecek. Türkiye ve Libya, kara komşusu olacak. Celal Şengör, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Mesela 10 milyon yıl sonra Libya ile öpüşüyoruz. Bugünkü hıza bak, biz gidip Libya ile birleşiyoruz. Ve yavaş yavaş Doğu Akdeniz kapanıyor." dedi. 

YER BİLİMİ NEDİR*

Yer bilimi, jeoloji ya da yer bilimi, geniş anlamda Yerküreyi, dar anlamda ise yerkabuğunu oluşumu ile ilgili olarak  bileşim, yapı, hareket, değişiklikler ve değişiklikleri yaratan nedenler ile tarihsel evrim açısından inceleyen, yeraltı zenginliklerinin bulunması, doğal afetlerle savaşımda katkı sunulması gibi amaçları olan bir bilim dalıdır.

YER BİLİM UZMANI NEDİR?

Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümünün amacı jeoloji alanında çalışacak uzman personel açığını kapatmak, öğrencilerine analiz becerisi kazandırmak ve Yer Bilimlerinin gelişmesine katkı sağlamaktır.

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

Celal Şengör'den korkutan deprem açıklaması: İstanbul yıkılacak

İstanbul'dan taşınma kararı alan Prof. Dr. Celal Şengör, Marmara depremi sonrası neler olacağını tek tek anlattı!

 


Geri Dön