23 / 07 / 2024

Morgan Stanley’den Türkiye için şok faiz tahmini!

Morgan Stanley’den Türkiye için şok faiz tahmini!

Morgan Stanley ekonomistleri, Merkez Bankası'nın 23 Şubat tarihinde gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında 100 baz puan faiz indirimine gideceğini ve bu eğilimin mart ayında da devam edeceğini belirtti.




JP MORGAN DA FAİZ DÜŞECEK DEDİ

JPMorgan da hafta başında yayımladığı raporda, Morgan Stanley gibi TCMB'nin Şubat'ta 100 baz puanlık faiz indirimine gideceği tahmininde bulunmuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu geçen ay 19 Ocak 2023 Perşembe günü yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 9’da olarak sabit tutacağını açıklamıştı. TCMB Para Politikası Kurulu temmuz ayında ayında açıkladığı kararda 7. kez üst üste faizi yüzde 14'te sabit bırakmıştı, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında ise faiz indirimine giden kurul, aralık ayında ise faizi yüzde 9'da sabit tutmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön