28 / 04 / 2024

Mortgage nasıl yapılandırılır?

Mortgage nasıl yapılandırılır?

Bankalardan çekilen mortgage kredisi, kişinin talep etmesi halinde yeniden yapılandırılabiliyor. Böylece, kişi dönemin düşük faizlerinden yararlanabiliyor. Peki, mortgage nasıl yapılandırılır? Mortgage yapılandırma işleminin masrafları nelerdir?



Mortgage nasıl yapılandırılır?

Bankalardan çekilen mortgage kredisi, kişinin talep etmesi halinde yeniden yapılandırılabiliyor. Refinansman olarak da nitelendirilen yapılandırma işlemi ile, ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılmasını ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesini talep edebiliyor.


Mortgage kredisi yapılandırma ile:

-Dönemin düşük faizlerinden yararlanılabiliyor.

-Taksitler azaltılabiliyor.

-Daha az faiz ödenebiliyor.


Refinansman kredisinin en önemli noktası, tüketiciyi avantajlı hale getirmek olup; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor.


Mortgage yapılandırma masrafları:

Mortgage yapılandırmada modelinde yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğuyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. 


Ancak bankayla anlaşma sağlanamazsa, refinansman kredisi açılırken karşılaşılabilecek masrafları dikkatle değerlendirmek gerekiyor. 


Mortgage kredisi nasıl hesaplanır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön