24 / 12 / 2024

MOSDER, gençlerin fikirlerine ışık oluyor!

MOSDER, gençlerin fikirlerine ışık oluyor!

Türkiye’de mobilya sektörünün gelecek vizyonuna katkı sağlamak için yoğun olarak çalışan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), mobilya trendlerini, mobilya tasarım süreçlerini ve yarışma detaylarını gençlerle paylaştı.



Üniversite-Sanayi işbirliğine inanan MOSDER, 13. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması kapsamında Mimar Sinan Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Mobilyanın tasarım yolculuğunun ve yarışma detaylarının anlatıldığı etkinlikte öğrencilere ‘satılan tasarım’la ilgili ipuçları da verildi.


Türkiye’de mobilya sektörünün gelecek vizyonuna katkı sağlamak için yoğun olarak çalışan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde gerçekleşen buluşmalar kapsamında MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın, MOSDER Yönetim Kurulu Üyesi Onur Kıral, Yataş Tasarım Direktörü Burak Gürmeriç mobilya trendlerini, mobilya tasarım süreçlerini ve yarışma detaylarını gençlerle paylaştı.


“Tasarımınızın ana hatlarını çıkardıktan sonra detaylara önem vermeniz, imza attığınız işin son tüketiciyle buluşmasını sağlayacaktır.”


Buluşmalar kapsamında MOSDER’in üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine büyük önem verdiğini ve bunun için projeler geliştirdiğini aktaran MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, “ Sektörün çatı kuruluşu olarak tam 13 yıldır ‘MOSDER Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın altına imzamızı atıyoruz. 13 senedir sizin gibi genç beyinlerin fikirlerinin tasarıma yansımış halini görme şansı yakaladık. Bu bizim için de önemli bir vizyon oldu. Fakat bizim istediğimiz olgu; hayata geçirdiğiniz tasarımların markaların koleksiyonunda yer alması. Yani satılan bir tasarım olması. İşte bu noktada MOSDER olarak ne yapabilirizi uzun yönetim kurulu toplantılarımızda istişare ettik. Ve dedik ki; gençlere doğru brief vermeliyiz. Biz size yarışma kapsamında doğru brief vermeliyiz ki; sizin tasarımlarınız da markaların koleksiyonlarında sizin imzanızla yer alsın. Tasarımınızın ana hatlarını çıkardıktan sonra detaylara önem vermeniz, imza attığınız işin son tüketiciyle buluşmasını sağlayacaktır.”


“Tasarım yapmanız çok değerli, fakat bunun sürdürülebilir tasarım olması daha da önemli”


MOSDER Yönetim Kurulu Üyesi Onur Kıral ise , “Her yıl ilgili bölümlerden üniversite öğrencilerinin katılım gösterdiği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'na bugüne kadar yaklaşık 3250 proje başvurusu oldu. 12 yıllık süreçte toplam 286 projenin finale kaldığı yarışmalarda bugüne kadar 1 milyon TL'nin üzerinde ödül dağıttık. Bu kapsamda mobilya sektörünün bu vizyondaki yarışmaları çok önemsediğini, hayallerinizi satan tasarımlara çevirmeniz için bu tür yarışmaların size değer katacağını da biz MOSDER olarak çok iyi biliyoruz. İnsanlara dokunan, yaşam alanlarına taşınabilecek tasarımların altına imza atmanız gerekliliğine inanıyoruz. Biz mobilya sektörünün çatı kuruluşu olarak tasarım yapmadan öncepazar araştırması yapıp, son tüketici nasıl ürünler kullanır? yeni trendleri nasıl tasarım boyutuna taşırımı önemle analiz etmeniz gerektiğine inanıyoruz.”


Öte yandan buluşma kapsamında Yataş Tasarım Direktörü Burak Gürmeriç, gençlere mobilya tasarımında izlenmesi gereken yolları, tasarıma nasıl ve hangi noktalardan odaklanmaları gerektiklerini de anlattı.


Geri Dön