28 / 04 / 2024

Moskova'da Trump Tower mı inşa edilecek?

Moskova'da Trump Tower mı inşa edilecek?

ABD Başkanı Donald Trump'ın şirketi Trump Organization'ın 2015'in sonu ve 2016 başında Moskova'da Trump Tower inşa etmeyi görüştüğü iddia edildi.



Washington Post'un konuyla ilgili iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, Rusya kökenli ABD'li bir emlak geliştiricisi olan Felix Sater, Trump Organization ve Trump'ın, hem başkanlık zaferi hem de böyle büyük bir emlak projesinin kutlamasını yapmak için, Kasım 2015'te bir mektupla Moskova'da bir Trump Tower inşa edilmesini teklif etti.


Sater'ın Trump'ı Moskova'ya da davet ettiği, ancak Trump'ın hiçbir zaman kente gitmediği de öne sürüldü.


Haberde ayrıca projenin ABD başkan adaylığı ön seçimleri başlamadan hemen önce, Ocak 2016'da iptal edildiği bilgisi de yer aldı.


BEYAZ SARAY İDDİALARI REDDETTİ

Kaynaklara göre, kimliği bilinmeyen bir yatırımcı proje ile ilgili teklifte bulunup lisans anlaşması üzerine Trump'ın imzasını attı. Ancak Trump'ın konuya dahil olup olmadığı ve görüşmelerden haberdar olup olmadığı konusu belirsiz durumda.


Beyaz Saray Yetkilileri de, iddialarla ilgili bir açıklama yapmayı reddederek Trump'ın 2016'da bir Trump Tower inşa etme niyeti olduğuna dair bir kayıt bulunmadığını belirtti.


2013 yılında Trump, Rusya'daki bir güzellik yarışması sonrasında düzenlenen bir basın toplantısında Rus şirketlerle Moskova'da, New York'taki Trump Tower benzeri bir gökdelen inşa edilmesi için görüşmeler gerçekleştirdiğini söylemişti.


Sputnik News


Geri Dön