06 / 05 / 2024

MSB’den işsiz gençlere son dakika müjdesi! MSB 16 bin personel alımı yapacak! 2023 MSB personel alımı ne zaman?

MSB’den işsiz gençlere son dakika müjdesi! MSB 16 bin personel alımı yapacak! 2023 MSB personel alımı ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı bu yıl içinde 16 bin sözleşmeli er ve erbaş alımı yapacağını ilan etti. Peki, MSB 16 bin sözleşmeli personel alımı ne zaman? İşte detaylar...



2022 YILINDA 12 BİN 940 SÖZLEŞMELİ ER VE ERBAŞ ALINDI

Nitelikli insan gücünün hayati öneminin bilinci ile yapılan çalışmaların ardından 2022 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçen yıl 12 bin 940 sözleşmeli er ve erbaş alındı.

Bunların büyük bölümü Kara Kuvvetleri Komutanlığı için görevlendirilirken, temin edilen sözleşmeli personelden 10 binden fazlası eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladı.

MSB’den işsiz gençlere son dakika müjdesi! MSB 16 bin personel alımı yapacak! 2023 MSB personel alımı ne zaman?

MSB ER VE ERBAŞ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

MSB, bu yıl içinde de toplam 16 bin sözleşmeli erbaş, er almayı planladığını belirtti.

Buna göre; MSB tarafından 16 bin sözleşmeli er ve erbaş istihdamı için başvuru tarihleri, hangi alanlarda alım yapılacağıyla ilgili başvuru kılavuzunun yayımlanması sonrasında kesinleşecek.

BAŞVURU İŞLEMLERİ İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli er ve erbaş alımı başvuru tarihleri kesinleştikten sonra adaylar, başvurularını internet üzerinden yapacak.

Belirlenen takvim ışığında hareket eden adaylar, personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak başvurularını iletecek.

SÖZLEŞMELİ ER NE İŞ YAPAR, GÖREVLERİ NELERDİR?

Sözleşmeli erlerin ne iş yaptığı ve işinin ne olduğuna ilişkin bireylerin detaylı olarak bilgi edinebilmesi gerekiyor. Bu meslek grubu daha çok askerlerin yapmış olduğu meslekleri aynısını yapıyor. Bu meslek grubuna ait olunması amacıyla ilk olarak gerekli şartların yerine getirmesi gerekiyor. Askerlik oldukça zor bir meslek grubu olduğu için adayların bu durumu göze önüne alması gerekiyor. Ayrıca bu meslek grubunu yapan bireyleri ülkenin savunmasında fedakâr davranan bireyler olmak zorundadır.

İŞKUR müjdeleri peş peşe veriyor! Acilen DSİ'de çalışacak personel aranıyor! Hemen göz atın!

İŞKUR’dan işsizlere müjde üstüne müjde! 40 ilde KPSS’siz personel alımı! Son başvuru tarihi bugün!

İşsizlere müjde üstüne müjde! İŞKUR 81 ilde alım yapacak! Müjdeli haber resmen açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön