30 / 04 / 2024

Mualla Kağıtçıbaşı'nın evleri paylaşıldı

Mualla Kağıtçıbaşı'nın evleri paylaşıldı

Mualla Kağıtçıbaşı'nın (79) ölümünün ardından çocukları arasında kavgaya neden olan milyonluk mirasının tespiti tamamlandı



Mahkemenin yaptığı incelemeler sonucunda, Yeniköy'de iki yalı, Şişli ve Beyoğlu'nda apartman ile Bursa Karacabey'de çiftliği bulunan Kağıtçıbaşı'nın mirasının dört çocuğu arasında eşit oranlarla paylaştırılmasına karar verildi. Ancak vasiyetnamenin iptali davası devam ettiği için mal paylaşımı bu davanın sonucunda yapılabilecek.

Mehmet Nizam Kağıtçıbaşı, kendisine düşük hisse verildiği için vasiyetnamenin iptali davası açtı. Davaya yanıt veren Fatma Sena Tezgül, annelerinin vasiyetnameyi hazırladığı dönemde akli dengesinin yerinde olduğunu ve bunun da doktor raporu ile belgeli olduğunu belirtti. Mahkeme, daha önce alınan veraset ilamı doğrultusunda malların kardeşler arasında eşit olarak paylaştırılmasına karar verdi.
Eray EROLLU/Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler


Milyonluk miras için kardeşlerin kavgası

Bursalı Mualla Kağıtbaşı'nın ölümünün ardından çocukları arasında kavgaya neden olan milyonluk mirasının tespiti tamamlandı. Miras esşit oranlarla paylaştırıldı

Bursa Karacabey eşrafından ' Studbeker' marka arabaları ile 'Firestone' lastiklerinin Türkiye temsilciliğini yapan ve yaşadığı kente ilk benzin istasyonunu kuran Adil Sezer'in kızı Mualla Kağıtçıbaşı(79), geçtiğimiz 18 Ağustos'ta vefat etti. Kağıtçıbaşı, Beyoğlu 16. Noterliği aracılığıyla 29 Mayıs 2007 tarihinde hazırladığı sürpriz vasiyetnamesinde, Karacabey'de bulunan çiflikteki yüzde 80 hissesini kızları Fatma Sena Tezgül, Zeynep Esra Kağıtçıbaşı ile küçük oğlu Şefik Adil Kağıtçıbaşı'na yüzde 25'er, büyük oğlu Mehmet Nizam Kağıtçıbaşı'na ise yüzde 5 hisse bıraktı. Annesinin kardeşlerine nazaran kendisine daha az hisse bırakılması üzerine büyük oğul Mehmet Nizam Kağıtçıbaşı, mahkemeye başvurarak annesinin vasiyetnamesinin hazırladığı dönemde yatalak olduğu, her türlü duygusal ve psikolojik baslıya açık olduğunu öne sürerek vasiyetnamenin iptali davası açtı. Davalar devam ederken anne Kağıtçıbaşı'nın İstanbul Yeniköy'de 60 milyon TL değerinde 2 yalısı, Şişli'de 6 katlı, Beyoğlu'nda da 2 katlı apartmanı ve Karacabey'de çok sayıda arazisi olduğu belirlendi.

Mahkeme Eşitledi

Kağıtçıbaşı'dan kalan malların tespiti için açılan tereke davasının karar duruşması önceki gün yapıldı. Mahkeme, yargılamaya son vererek daha önce alınan veraset ilanı doğrultusunda malların kardeşler arasında eşit olarak paylaştırılmasına karar verdi.

Gazete Habertürk


Geri Dön