08 / 05 / 2024

Mudanya'ya 10 milyon TL'den fazla yol yatırımı yapıldı!

Mudanya'ya 10 milyon TL'den fazla yol yatırımı yapıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Sosyal Tesisleri'nde Mudanyalı muhtarlarla buluştu. Büyükşehir Belediyesi'nin son 1,5 yıl içinde Mudanya'ya yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler verdi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Sosyal Tesisleri'nde Mudanyalı muhtarlarla buluştu. AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun da katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin son 1,5 yıl içinde Mudanya'ya yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, sahil düzenlemeden ilçe merkezine ve köylerde kırsal kalkınmaya kadar her alanda yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını vurguladı. 


YATIRIM DEVAM EDİYOR 

Bursa'nın sahile açılan kapısı olan Mudanya'yı bir dünya kenti haline getirmek amacıyla yoğun bir çalışma içinde olduklarının altınızı çizen Başkan Altepe, sadece son 1,5 yılda Mudanya'ya yapılan yol yatırımlarının 10 milyon TL'yi aştığını söyledi. Özel İdare'nin kapanmadan önce 17 ilçe yolları için yaptığı yatırımın 7 milyon TL olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "İlçe başına 500 bin TL ancak düşüyor. Büyükşehir olarak biz sadece Mudanya'ya 10 milyon TL harcadık. Bunun yanında BUSKİ olarak 30 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapıldı. Düne kadar Bademli tepelerinde 180 metreyi aşan yerlerde içmeye su yoktu. Kanalizasyon yoktu. En gözde semt olmasına rağmen kuyu suyu içiliyordu. 


Kanalizasyonlar fosseptiklerde toplanıyordu. Şimdi bütün Mudanya Doğancı Barajı'nın suyunu içiyor. Mudanya'da denizin, sahilin temizliği için kolektörler ve arıtma tesisleriyle 100 milyonluk yatırım devam ediyor. Bu yatırımlar ilçe belediyesi kaynaklarıyla 45-50 yıl geçse yapılamaz. Ancak bunları biz 1,5 yıl içinde yaptık. Büyükşehir Belediyesi olmasa Mudanya nefes bile alamaz. Mudanya Belediyesi'nin yıllık 6 milyon TL yatırım bütçesi ile bunların hangi biri yapılabilir" diye konuştu. 


A Gazete


Geri Dön