16 / 05 / 2024

Muğla Akyar Camii açıldı!

Muğla Akyar Camii açıldı!

Milaslı Hacı Muhammet Akyar'ın evlerini satarak, mimar ve mühendislerin de gönüllü katılımıyla yapılan 300 kişilik modern Akyar Camii törenle ibadete açıldı.



 Milaslı Hacı Muhammet Akyar'ın evlerini satarak, mimar ve mühendislerin de gönüllü katılımıyla yapılan 300 kişilik modern camii törenle ibadete açıldı. 


Beçin Mahallesi'nde Hacı Muhammet Akyar tarafından 170 metrekare oturum alanına inşa ettirilen toplam üç yüz kişilik modern Akyar Camii ibadete açıldı. 


Milas Müftüsü Ali Saim Doğru eşliğinde yapılan dualarla ibadethaneye açılan caminin açılışına AK Farti Muğla Milletvekili seçilen Hasan Kökten, Milas İlçe Emniyet Müdürü Serdar Gökmenoğlu, Milas Müftüsü Ali Saim Doğru, Milas AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Levent Akyer ve yönetim kurulu üyeleri, Milas MHP İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Çayırlı ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 

Mimari yönden Milas'a yakışır bir cami olduğuna dikkat çeken Hasan Kökten, yaklaşık 2 yıl önce temeli atılan Akyar Camii'nin mimarı projesi ve statik projesinin tarafına ait olduğunu ve hiçbir ücret talep etmeden çalışmalarını yürüttüğünü kaydederek, "Değişik bir mimari, Milas'ımıza yakışacak bir mimari olarak inşa edildi. 

Müteahhitlik hizmetinde tüm parayı Hacı Muhammet Akyer karşıladı. Buranın tamamlanması için iki dairesini de satmak zorunda İsaldı. Gönlümüz, Milas'ımız için daha güzel, daha geniş daha gelecek nesillere hitap edecek şekilde güzel mimarilerin güzel camilerin yapılmasından yana. Burası bir ekip işi. 

Buranın mühendisleri, mimarları hiçbir ücret talep etmeden gereğini yaptılar. Bu noktada bizler de, okul olur, cami olur, yol, olur, çeşme olur, toplumuz için her şeyin yapılmasında destek olmaya çalıştık ve olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kökten, maddi olarak her zaman desteğe açık olduğunu ve teknik bilgileriyle de yardımcı olabileceğinin altını çizdi. 

Yıllar önce yine Beçin'e babası da bir cami yaptırmış olan Hacı Muhammet Akyar, hayatı boyunca hep böyle bir caminin yapılmasını istediğini ve bu hayalini gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bütün ömrüm boyunca hayatımda böyle bir cami yaptırmak istedim. Kısmet bugüneymiş. 

Halisimizin mutlu olması için bu caminin buraya yapılmasını uygun gördüm. Arkadaşlarımız hiçbir ücret almadan çalışmalarını yaptılar. Manevi yönden her türlü desteklerini esirgemeyenlere de teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

Oldukça estetik ve modern bir yapıya sahip olan Akyar Camii'nin Osmanlı, Selçuklu ve Türk mimarisinden etkilenerek yapıldığı belirtilerek, camide aynı zamanda Kur'an Kursu, abdest alma yerleri ve morgun da bulunduğu belirtildi. 

Caminin açılış töreninde misafirlere yemek ikramında bulunuldu. 


Muğla Gazete Yakamoz


Geri Dön