28 / 04 / 2024

Muğla Girme Barajı'nın inşaatı TBMM'de!

Muğla Girme Barajı'nın inşaatı TBMM'de!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Girme Barajı inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Girme Barajı inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Girgin, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Girgin, ''Muğla İlimize bağlı Yatağan ilçesi sınırları içerisnde mevcut bölgemiz için büyük öneme sahip II. Merhale Projesi Girme Barajı inşaatının tamamlanması itibariyle; 21 bin 510 dekar arazinin sulanması, tarım çeşitliliğinin artırılarak 2018 birim fiyatları ile dekar başına 1.100 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 23 milyon 661 bin katkı 717 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir. Fakat 2013 yılında temeli atılmasına rağmen hala tamamlanamayan proje özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve barajdan büyük fayda sağlayacak hemşerilerimiz nezdinde büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştur'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in soruları:
1- 2013 yılında temelleri atılan II. Merhale Projesi Girne Barajı inşaatının yıllar geçmesine rağmen tamamlanamamasının nedeni ya da nedenleri nelerdir?
2- Projede dolu savak tahliyesinin altından su kaçtığı iddiaları doğru mudur?
3- II. Merhala Projesi Girne Barajı inşaatının ne zaman tamamlanarak bölge halkının hizmetine açılması planlanmaktadır?


Geri Dön