Muğla Gökova'ya yapılacak viyadüğün doğaya zararı olmayacak!
Muğla Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Marmaris-Fethiye arasında kesintisiz ulaşım için Gökova’ya viyadük yapılacağını belirterek, viyadüğün doğaya hiçbir zararı olmayacağını bölgedeki okaliptüs ağaçlarından bazılarının kesilebilceğini açıkladı....
Muğla Valiliği, 2013 yılında yapılan “Karayolu Trafik Güvenliği ve İl Koordinasyon Kurulu” toplantılarının genel değerlendirmesi için bir açıklama yaptı. Marmaris'i Fethiye ve Muğla'ya bağlayan karayolunda trafik ışıklarına takılmadan ulaşımın kesintisiz sürmesi için Gökova Kavşağı'na yapılacak viyadüğün trafik akışını rahatlatacağını söyleyen Vali Yardımcısı Salih Gürhan, viyadüğün doğaya hiçbir zararı olmayacağını belirterek bölgedeki ağaçlardan bazılarının kesilebileceğini dile getirdi. Konuyla ilgili olarak daha önce Akyaka Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Çalca, viyadüğün yanında kalan tescilli okaliptüs ağaçlarının zarar göreceğini söyleyerek ağaçların korunması için gerekli çalışmalara kaynak aktarılmazken viyadük yapılmasını sert bir dille eleştirmişti.
DENETİMLER ARTACAK
Trafik güvenliğinin sağlanmasında, elektronik denetleme sistemlerinden daha fazla yararlanılacağını bildiren Vali Yardımcısı Salih Gürhan, egzozları açık vaziyette çevreyi rahatsız eden motosiklet denetimlerine ağırlık verileceğini belirtti. Çocuk yaşlarda verilen trafik eğitiminin önemine dikkat çeken Gürhan, “İlköğretim yaşındaki çocuklarımızın eğitimine okullarda ağırlık verilecek. Motosikletlerde tüp taşınması engellenecek. Akıllı kavşak çalışmaları ilimizde yaygınlaştı. Vatandaşlar tarafından yok hakkı bilinmiyor. Kavşakların sağlıklı olarak kullanılmadığı için bu sorunun giderilmesi amacıyla bilgilendirme amaçlı broşürler bastırılacak” dedi.
112 SAĞLIK EKİPLERİNE KÖTÜ HABER
Türkiye'deki ağır vasıtalı araç sayısının tüm Avrupa ülkelerinin toplamı kadar olduğunu açıklayan Salih Gürhan, tonajlarının fazla olmasıyla yolların zarar gördüğünü ve bu araçlara yönelik uygulamalar yapılacağını söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan, taşımalı eğitim ihalelerinde araçların ve sürücülerin şartlara uyumunun tespit edileceğini ifade eden Gürhan, “112 ilk yardım ekiplerinin, Milas-Beçin, Güvercinlik ve Sakar rampasındaki geçiş yolları talepleriyle ilgili Karayolları Şefliği'nce değerlendirme yapıldı. Güvercinlik ve Milas-Beçin yolu üzerindeki orta refüjlerin açılma imkanı yok. Gökova-Sakar yolunda eğim fazla olduğu için kavşak yapılamayacak. Marmaris-Muğla karayolunda trafik ışıklarına takılmadan ulaşımın kesintisiz sürmesi için Gökova Kavşağı'na yapılacak viyadük trafik akışını rahatlatacak. Viyadüğün doğaya hiçbir zararı olmayacak. Sadece bölgede bulunan ağaçlardan bazıları kesilebilir” dedi.
Hürriyet