03 / 05 / 2024

Muğla'da 19.8 milyon TL'ye satılık 16 gayrimenkul!

Muğla'da 19.8 milyon TL'ye satılık 16 gayrimenkul!

Muğla Köyceğiz Milli Emlak Şefliği, 16 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 19 milyon 754 bin TL olarak belirlendi.



Muğla Köyceğiz Milli Emlak Şefliği, 16 gayrimenkulü 19 milyon 754 bin TL'ye satıyor. Taşınmazların ihalesi 18 Haziran 2019'da saat 10.30'da gerçekleşecek.

Muğla da 19.8 milyon TL ye satılık 16 gayrimenkul!

1- Muğla İli, Köyceğiz İlçesinde yukarıdaki listede bilgileri ve özellikleri belirtilen Hâzineye ait taşınmazın satış ihalesi 2886 sayılı Devlet I Kanununun 45’ inci maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile hizasında gösterilen tarih ve saatte Köyceğiz Milli Emlak Şefliğinde Müdür Yardımcısı odasında toplanacak Komisyon huzurunda yapılacaktır.

2- İhale ile ilgili şartname mesai saatleri içerisinde Köyceğiz Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz olarak görülebilir.

3- ihaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;

a) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi, tebligat için Türkiye’deki adreslerini gösterir belgeyi,

b) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numaralarını bildirmeleri ve nüfus cüzdan suretlerini vermeleri (Aslı ihaleye başlamadan önce ibraz edilecek tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

c) Geçici teminat belgesini, (Tedavüldeki Türk parası veya Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa t hazırlanmış süresiz ve limit içi düzenlenen işin özelliği belirtilen teminat mektupları (teyit yazısı ile birlikte) veya Hazine Müsteşarlığınca i# edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgelerdir.)

d) Gerçek Kişiler adına vekaleten katılacakların Noter tasdikli vekaletname, Özel Hukuk Tüzel Kişileri adına ihaleye katılacaklar; yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi, Kamu Tüzel Kişilerin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak ve teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi,

İhale saatine kadar ihale Komisyonu Başkanlığına vermeleri gerekmektedir.

4- 4706 sayılı Kanun gereğince Hâzinece yapılan taşınmaz satış işlemleri sırasında düzenlenen belgeler KDV, diğer vergi, resim ve harçtan - m Satış bedeli, en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yıla kadar taksitle ödenebilir. Alacağın kalan kısmına kanun faiz uygulanır.

5- Satışı yapılan taşınmaz satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisine tabi değildir.

6- Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37’nci maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare veya komisyon bir bir sorumluluk kabul etmez

7- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.


Geri Dön