28 / 04 / 2024

Muğla'da yapı ruhsatı olmayan bina mühürlendi!

Muğla'da yapı ruhsatı olmayan bina mühürlendi!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, içerisinde bir alışveriş merkezi zincirinin şubesinin de bulunduğu bina, "yapı ruhsatı" olmadığı gerekçesiyle belediye ekiplerince mühürlendi



Marmaris Belediye Encümeni'nin almış olduğu karar doğrultusunda sabah erken saatlerde Ulusal Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan binaya gelen belediye fen işleri ve zabıta görevlileri, iş yerlerinde kimsenin bulunmadığı yönünde tespit yaptı. İçerisinde bir alışveriş merkezi zinciri şubesiyle, yine bir fast food zincirinin şubesi ve çok sayıda taşımacılık firmasının irtibat bürosu ve otoparkın da bulunduğu bina mühürlendi.

Uygulamaya tepki gösteren alışveriş merkezi yetkilileri, sorunun belediye tarafından kiraya verilen otoparktan kaynaklandığını iddia ederek, iş yerlerinin camlarına, "Marmaris Belediyesine ait otopark binasının yapı ruhsatı ve eklerinin olmadığından dolayı, bina altındaki tüm dükkanlar mühürlenmiştir. Hukuki süreç başlatılmıştır" diye yazılar astı.

Alışveriş merkezi çalışanları, yerli ve yabancı müşterilerine ücretsiz olarak minibüslere binebilecekleri taşıma fişlerini vererek, şehrin başka bir noktasında bulunan diğer şubelerine yönlendirdi. Mühürlenen taşıma firmalarının irtibat bürolarının ise dışarı koydukları masa ve sandalyelerle müşterilerine hizmet vermeye çalıştığı görüldü. Marmaris Belediyesi yetkilileri, söz konusu binanın "yapı ruhsatı ve iskanı" bulunmadığından dolayı mühürlendiğini kaydettiler.
AA


Geri Dön