04 / 05 / 2024

Muğla'ya 3 yeni marina yapılacak!

Muğla'ya 3 yeni marina yapılacak!

Türkiye"nin en büyük yat limanlarından 13"ü Muğla"nın Marmaris, Datça, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde bulunuyor. Muğla"nın ilçelerindeki yat limanları yaklaşık 7 bin yat bağlama kapasitesine sahip



 Muğla"ya 3 yeni marina gelecek, Türkiye"nin kapasitesi 26 bin yata ulaşacak...
 Türkiye"nin en büyük yat limanlarından 13"ü Muğla"nın Marmaris, Datça, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde bulunuyor. Muğla"nın ilçelerindeki yat limanları yaklaşık 7 bin yat bağlama kapasitesine sahip. Yapılması planlanan yeni 3 marinayla birlikte Türkiye"nin 26 bin olan yat bağlama kapasitesinin artırılması planlanıyor.

MUĞLA"DA 3 yeni marina daha yapılacak. Muğla"nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesi ile Datça ve Dalaman ilçelerine yapılacak yeni yatırımlarla birlikte marina sayısı 16"ya çıkacak.

İzmir Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, 15 yıldır gündemde olan Dalaman Yat Limanı"nın bölgedeki 1. derece olan SİT alanının 2. dereceye dönüştürülmesi ve Tabiat Varlıkları Kurulu"nun da projeye olumlu bakması ile bugünkü noktaya gelindiğini belirterek, œProje, koruma imar planının hazırlanması ve onay aşamasına geldi. Önümüzdeki 3 ay içerisinde Dalaman Yat Limanı"nın temelini atmayı planlıyoruz. Kapa-sitesi bin 200 yat olacak dedi.
Dalaman"ın dışında Datça yat limanının ihalesinin daha önceden yapıldığını aktaran Tekin, œDatça"da küçük bir sıkıntı var, o sıkıntı aşıldıktan sonra temel atılacak. Üçüncü yat limanı ise Milas-Ören"e yapılacak. Buranın da ihalesi gerçekleştirildi. Yer kiralama aşamasına gelindi. Bu 3 yat limanının 1.5 yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan bu 3 marinanın bildiğim kadarıyla 23.5 yıl kiralama süresi var diye konuştu. Yeni yapılacak 3 marinayla birlikte Türkiye"deki marina sayısı 39"a yükselecek.

THY 11 yeni hatta uçacak, Los Angeles"a direkt götürecek

TÜRK Hava Yolları (THY), bu yıl 11 uluslararası hatta sefer düzenleyecek. THY, çin, ABD ve İran"a yeni uçuşlar gerçekleştirirken İspanya, Yunanistan, Fransa, İtalya"da da yeni hatlar açacak. THY"den yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan uçuş programına göre, ilk uçuş tarihleri belirlenen Guangzhou"ya (çin) 30 Ocak"tan itibaren haftada 3 frekans, Los Angeles"a (ABD) 3 Mart tarihinden itibaren haftada 4 frekans, şžiraz"a (İran) 14 Mart itibarıyla haftada 4 frekans olarak uçuş gerçekleştirilecek.

THY ayrıca, Malaga (İspanya), Selanik (Yunanistan), Valencia (İspanya), Toulouse (Fransa), Manila (Filipinler), Napoli, Torino ve Cenova (İtalya) hatlarına bu yıl sefer başlatmayı planlıyor. Açıklamada, Avrupa"nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi THY"nin dünyadaki uçuş ağı en geniş 8"inci havayolu şirketi olduğuna dikkat çekilirken, Star Alliance üyesi şirketin şu anda 130 dış hat ve 41 iç hat olmak üzere toplam 171 noktaya sefer düzenlediği ifade edildi.
Vatan

Basında yer alan diğer haberler:

Muğla 3 yeni marinayla Avrupalı yatları çekecek

Muğla"nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesi ile Datça ve Dalaman ilçelerine yapılacak yeni marinalarla birlikte Muğla"daki marina sayısı 16"ya çıkacak.


Muğla"da yeni yapılacak 3 marinayla birlikte Türkiye"deki marina sayısı 39"a yükselecek.

Muğla"nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesi ile Datça ve Dalaman ilçelerine yapılacak yeni marinalarla birlikte Muğla"daki marina sayısı 16"ya çıkacak. Muğla"nın önemli turizm merkezlerinin yaklaşık 7 bin yat bağlama kapasitesine sahip olduğunu anlatan  İzmir  Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, œYeni marinaların yapılması ile Muğla"daki marinaların yat bağlama kapasitesi artacak. Akdeniz çanağında yaklaşık 1 milyon yat dolaşıyor. Akdeniz çanağında dolaşan bu yatların en azından yüzde 5"ini ağırlayacak kapasiteye, 50 bin yat bağlama kapasitesine ulaşmak öncelikli hedefimiz diye konuştu. Tekin ayrıca, 15 yıldır gündemde olan Dalaman Yat Limanı konusunun da çözüme kavuştuğunu belirterek, œ3 ay içerisinde limanın temelini atmayı planlıyoruz dedi.
Türkiye Gazetesi


Geri Dön