06 / 05 / 2024

Mühendislere deprem bölgelerindeki binalarla ilgili eğitim!

Mühendislere deprem bölgelerindeki binalarla ilgili eğitim!

 3 bin mühendis, deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında eğitim alıyor...



“İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP)” altında yürütülmekte olan eğitim faaliyetlerinden bir tanesi de inşaat mühendislerinin 6 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren “Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik” hakkında bilgi düzeylerinin artırılmasına yöneliktir. 

Yapım ve denetim süreçlerinde yer alan inşaat mühendislerinin 6 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren “Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik” hakkında bilgi düzeylerinin artırılmasına yönelik eğitim ihtiyacını karşılamak üzere bugüne kadar çeşitli illerde eğitim seminerleri düzenlendi. İstanbul ve Ankara'da başlayan eğitimler geçtiğimiz Ekim ayında Bursa ve Van'da Kasım ayında ise Elazığ ve Diyarbakır'da devam etti. Ekim ve Kasım ayında gerçekleştirilen eğitimlere yaklaşık 400 inşaat mühendisi katıldı. Aralık ayının sonuna kadar devam edecek olan eğitimler sırasıyla Adana,  İzmir  ve Ankara'da devam edecek. 

Eğitimler İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zekai Celep ve Prof. ve Dr. Erkan Özer, Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. M. Nuray Aydınoğlu ve ODTÜ'den Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu koordinatörlüğünde gerçekleştirilmekte olup; Türkiye genelinde yaklaşık 3000 İnşaat Mühendisine eğitim verilmesi hedeflenmektedir.  

İSMEP Projesinin C Bileşeninde yer alan “Mühendislerin Eğitimi” faaliyeti, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi ile uygulama kurumu olan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma Uygulama Genel Müdürlüğü arasında 8 Haziran 2007 tarihinde imzalanan protokol kapsamında yürütülmektedir.

3 bin inşaat mühendisi deprem konusunda eğitilecek

Binaların yapım ve denetim süreçlerinde yer alan 3 bin inşaat mühendesi, deprem konusunda eğitilecek.

Yapılan açıklamaya göre, Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik doğrultusunda inşaat mühendislerinin bilgi düzeylerinin artırılması için eğitim faaliyetlerine başlandı.

İnşaat mühendislerinin eğitimi için çeşitli illerde eğitim seminerleri düzenlendi. İstanbul ve Ankara'da başlayan eğitimler, ekim ayında Bursa ve Van'da, kasım ayında ise Elazığ ve Diyarbakır'da devam etti. Ekim ve Kasım ayında gerçekleştirilen eğitimlere yaklaşık 400 inşaat mühendisi katıldı.

Bu ayın sonuna kadar devam edecek eğitimler sırasıyla Adana, İzmir ve Ankara'da devam edecek.

Eğitimler, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zekai Celep ve Prof. Dr. Erkan Özer, Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu ve ODTÜ'den Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor.

Proje sonunda Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin inşaat mühendisine eğitim verilmesi hedefleniyor.
AA

 


Geri Dön