Kent Haberleri

Muhtaç aylığı 5 bin 683 TL'ye yükseltildi! Muhtaç aylığı için nasıl, nereden başvurulur?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2 bin 645 engelli ile 3 bin 96 öksüz/yetim çocuğun yararlandığı muhtaç yardımı 5 bin 683 Türk Lirası'na yükseltildi.

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından toplamda 2 bin 645 engelli ile 3 bin 96 öksüz/yetim çocuğun yararlandığı muhtaç yardımında artış yapıldı. Paylaşılan detaylara göre engelli vatandaşlara, öksüz/yetim çocuklara verilen muhtaç aylığı miktarının 5 bin 683 Türk Lirası'na çıkartıldı.  İşte detaylar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, 4 bin 763 Türk Lirası şeklinde olan, muhtaç durumdaki yüzde 40 ve üzeri engelli yurttaşlar ile anne ya da babası hayatta olmayan öksüz/yetim çocuklara verilen muhtaç aylığı miktarı 5 bin 683 Türk Lirası şeklinde belirlendi. Söz konusu muhtaç aylığından 2 bin 645 engelli ile 3 bin 96 öksüz/yetim çocuk yararlanıyor.

Peki muhtaç aylığından nasıl yararlanılır? Muhtaç yardımı nasıl alınır? Muhtaç aylığı başvuruları için hangi belgeler gerekiyor? İşte merak edilen soruların cevapları...


MUHTAÇ AYLIĞINDAN FAYDALANMA ŞARTLARI NEDİR?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla muhtaç aylığı bağlanıyor. Annesi veya babası olmayan muhtaç çocuklar ile yüzde  40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları durumunda muhtaç aylığı veriliyor.

Buna göre söz konusu bu aylıktan faydalanmak için Sosyal güvencesi olmaması, herhangi bir gelir ya da aylığı olmaması, mahkeme kararı ya da kanunla bakım altına alınmamış olması, gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması ya da olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi gerekiyor. 


BAŞVURU İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan muhtaç aylığı başvuru formu ve engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu gerekli.

MUHTAÇ AYLIĞI İÇİN BAŞVURU NEREYE YAPILIR?

Muhtaç aylığı talebinde bulunan vatandaşlar öncelikle söz konusu başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyerek, ikamet ettiği şehrin bağlı bulunduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen ya da posta yoluyla gönderip başvurularını gerçekleştirebilir. Bu yıl muhtaç engelliler ve yetim çocukların her birine aylık olarak 5.683,49 Türk Lirası şeklinde ödeniyor. 
.

Konut yatırımında yeni ödeme aracı kripto para oldu!

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Otomotiv ve emlak denetimlerinde 889 milyon TL ceza kesildi!

Belediyeler, Antalya ve Kütahya’da 28 adet dükkanı satışa çıkardı