30 / 04 / 2024

Muhteşem Yüzyıl dizisine Bolu'dan davet var!

Muhteşem Yüzyıl dizisine Bolu'dan davet var!

Osmanlı mimarisinin özgünlüğünün korunduğu nadir yerleşim yerlerinden olan Bolunun Göynük ilçesini "Muhteşem Yüzyıl" heyecanı sardı. Sevilen dizinin bazı bölümlerinin ilçede çekilmesi için dizi ekibi, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ile görüşmelere ba



Geleneksel Osmanlı mimarisinin yanında ödüllü birçok sinema filmi ile diziye de ev sahipliği yapan Göynük, "Muhteşem Yüzyıl" dizisini ağırlamaya hazırlanıyor.

Daha önce Ömer Kavurun "Akrebin Yolculuğu", Serkan Okun "Kukuriku: Kadın Krallığı", Ali Vatenseverin "El Yazısı", Joel Leangın "Bendeyar" adlı sinema filmleri ile Metin Günayın "Aynalar" ve "Rüzgarlı Bahçe" dizilerinin çekildiği ilçede, "Muhteşem Yüzyıl" adının duyulmasıyla vatandaşları tatlı bir heyecan sardı.

ÇOK SAYIDA YAPIMCI SIRADA

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, ilçede ilk çekilen sinema filminin 1997 yılında Ömer Kavurun yönettiği "Akrebin Yolculuğu" olduğunu belirterek, filmin başrollerini Tuncel Kurtiz, Mehmet Aslantuğ ve Şahika Tekandın paylaştığını söyledi. İlçelerinin güncel filmlerin yanında tarihi dokusu dolayısıyla dönem filmleri için de doğal bir plato niteliğinde olduğunu ifade eden Kazan, şunları kaydetti:

"Tarihi Kentler Birliği üyesi olan ilçemiz, otantik dokusunu korumayı başarmış birkaç yerden biri. Göynükte Bizans kalıntılarından Osmanlı Hamamına kadar birçok medeniyetin izlerini görebilirsiniz. Bu özelliğiyle de dönem filmi çekimlerine oldukça uygun. Bunun farkına varan birçok yapımcı ilçemizde mekan araştırması yapmaya başladı. Muhteşem Yüzyıl dizinin bir bölümünün de Göynükte çekilmesi için dizi ekibiyle görüşmelerimiz oldu. Biz hazırız son kararı onlar verecek. Daha önce ödüllü birçok sinema filmi ile diziye ev sahipliği yapan ilçemiz de Muhteşem Yüzyılı da ağırlamaktan memnuniyet duyarız."

HÜRREM SULTAN'A UHUT TATLISI

Göynük sakinlerinden Sadiye Akı da "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin her bölümünü beğeniyle izlediğini belirterek, dizinin ilçelerinde çekilecek olmasının kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Dizi oyuncularından en çok "Hürrem Sultan" karakterini canlandıran Meryem Uzerliyi görmek istediğini ifade eden Akı, "Meryem Hanım eğer Göynüke gelirse ona ilçemize özgü Uhut Tatlısı ikram edeceğim. Türklerin Orta Asyadan Anadoluya getirdiği bu tatlı, cildi yenilediği gibi tok tuttuğu için kilo da aldırmıyor. Yapımı oldukça zahmetli olan ve hiç şeker konulmayan bu tatlı sayesinde Hürrem Sultanın kilo problemi kalmayacak" dedi.

AA


Geri Dön