Kent Haberleri

Müjde! Yaşlılık ve engelli maaşı alan vatandaşlara erken ödeme!

Yaklaşık 1.4 milyon yaşlı ve engelli vatandaşımız, Temmuz ayı ödemeleri için sevindirici bir haberle karşılaştı. Toplamda 2.7 milyar lira tutarındaki ödemeler, normalden önce dün itibariyle hesaplara yatırıldı. Bu sevindirici haber, vatandaşlarımız arasında memnuniyet ve sevinç yarattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesi yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın aylıklarının öne çekilerek ödemelerinin düzenlendiğini duyurdu. Bu sevindirici haber, vatandaşlarımız arasında memnuniyet ve sevinç yarattı.

 

Bakan Göktaş, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında açıkladığı bu önemli gelişmeye ilişkin detayları paylaşarak, yaklaşık 1.4 milyon vatandaşımıza ödeme yapıldığını belirtti. Bu ödemeler, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bayram döneminde ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılamalarını sağlayacak ve moral verecek.

 

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI ERKEN ÖDENDİ

Göktaş, toplamda yaklaşık 1.5 milyar lira değerinde yaşlı aylığı ve 1.2 milyar lira değerinde engelli aylığı ödendiğini belirtti. Ayrıca, engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için tematik sosyal yardım programlarının uygulandığını vurgulayan Göktaş, "Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata katılımlarında her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek için düzenli ödemelerimizle destek sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaşlı ve engelli aylıklarının memur maaş katsayısıyla hesaplandığını duyurdu.

Açıklamada, bu yılın ikinci yarısında geçerli olacak yaşlı ve engelli aylık tutarlarının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak olan memur aylık katsayısı üzerinden hesaplanabileceği vurgulandı.

Asgari ücretin, yaşlı ve engelli aylıklarından yararlanmayı kolaylaştırdığı da belirtilen açıklamada, aylık bağlanırken bakılan hane içindeki kişi başı gelir sınırının asgari ücretle yükseldiği ifade edildi.

Kiracılar hemen bakın! Bunu bilmeden hareket etmeyin!
Otobüs biletlerinde bayram kıyameti koptu! 400 TL'lik bilet 800 TL'ye fırladı!
DEPREM Mİ OLDU? Son deprem, nerede, kaç şiddetinde? Az önce deprem mi oldu? İşte son depremler!
Çalışanlara bayram piyangosu vurdu: En az 3 bin TL ikramiye ödenecek!
Doların fitili ateşlendi, zirveye fırladı! Dolar/TL bugün ne kadar oldu? 25 Haziran 2023 dolar, euro, sterlin fiyatları!
Altın fiyatları jet taktı uçtu! 25 Haziran 2023 gram altın, çeyrek altın kaç TL? Bugünkü fiyatları gören şok oldu!