29 / 04 / 2024

Müjdeli haber geldi mi? 2022 Memur ve emekli maaşı ne kadar?

Müjdeli haber geldi mi? 2022 Memur ve emekli maaşı ne kadar?

2022 yılına sayılı günler kala milyonlarca memur emeklisi yeni yılda ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki 2022 Memur emekli maaşı zammı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? Memur ve emekli maaşları ne kadar?



 

2022'ye sayılı günler kala milyonlarca memur, 2022 emekli maaşı artışının emekliler için ne kadar olacağını merak edip araştırıyor.

Memur ve memur emeklilerin uzun süredir beklediği 3600 toplu iş görüşmesinde karar netleşmeye başlayınca 2022'de memur maaşı ne kadar olacak? sorusu ortaya çıktı. 2022 memur emekli maaşı zammı belirlendi mi, ne zaman açıklanacak? Memur maaşları ne kadar? Memur ve emekliler, 2022 memur emekli maaşı ne kadar olacak sorusunun cevabını araştırıyor. Yüzde 50 seviyesindeki 2022 asgari ücret artışı ve asgari ücretlilerin maaşının 4253 liraya ulaşması, 2022 memur emekli zammını gündeme getirdi.

Habertürk'te yer alan habere göre; bilindiği üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yetkili konfederasyon Memuru Şen ve diğer memur sendikaları bir araya gelerek 2022 memur zammı ile ilgili toplantı yaptı. 2022 memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme ve sosyal yardım artışı tartışmalarının sürdüğü bu günlerde 2022 memur maaş artışının ne kadar olacağı da merak ediliyor...

Müjdeli haber geldi mi? 2022 Memur ve emekli maaşı ne kadar?

MEMURA VE MEMUR EMEKLİSİNE REFAH ARTIŞI YAPILACAK!

Memurlar için ek zam geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ocak ayında yetkili konfederasyon Memur Şen ve diğer memur sendikaları ile anlaşma sağlandığını ve toplu sözleşmede öngörülenlere ek olarak sosyal yardım artışı yapılacağını duyurdu. Bakanlık ayrıca, 3600 Ek Gösterge konusunun artık bir vaat olmaktan çıkıp toplu sözleşme maddesine dönüştüğünü belirtti.

Müjdeli haber geldi mi? 2022 Memur ve emekli maaşı ne kadar?

2022 MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI NE KADAR?

2022 ve 2023 yıllarında 4 milyon memur ve 2 milyonu aşkın emekli memurun mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 23 Ağustos'ta imzalandı. Toplu sözleşme ile memur ve emekli memurlar için 2022'nin ilk yarısı için yüzde 5 + enflasyon farkı, 2022'nin ikinci yarısı için yüzde 7 + enflasyon farkı artışı yapıldı. 2023'te yüzde 8+6 zam ve enflasyon farkı oranında artış olacak. Ek protokol ile sosyal yardım amaçlı memur maaşlarında ek artış yapılacak.

Müjdeli haber geldi mi? 2022 Memur ve emekli maaşı ne kadar?

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMINDA KUR GÜNCELLEMESİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez.

 Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz. Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir." denildi.

Zamlar netleşti! Emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön