05 / 05 / 2024

Gözler memur ve emekli zammına çevrildi! Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?

Gözler memur ve emekli zammına çevrildi! Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücretin açıklanmasının ardından milyonlarca memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranını heyecanla bekliyor. Memur ve emekli maaşının ne kadar olacağı netlik kazanmaya başladı. İşte detaylar…



Geçtiğimiz günlerde belli olan 2023 yılı asgari ücretinin 8 bin 506 Türk Lirası olması kararlaştırılmıştı. Milyonlarca asgari ücretlinin alacağı net ve brüt rakamlar belli olurken bu kez gözler emekli ve memurlara gelecek zam oranına çevrildi. Milyonlarca emekli ve memur yeni yılda ne kadar zam ve maaş alacağını araştırmaya başladı.  

KABİNE TOPLANTISININ ARDINDAN DETAYLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

2022 yılının son Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrasında millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin icraatlarıyla ilgili bilgiler paylaştı. Erdoğan konuşmasında milyonları ilgilendiren EYT, memur ve emekli maaşı zammı gibi birçok önemli konuya da değindi.

Gözler memur ve emekli zammına çevrildi! Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Erdoğan, “Geçtiğimiz haftalarda kamu görevlilerinin ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine kadar anlayışla çözüme kavuşturduk. Memur ve emekli maaşlarında yapılacak artış oranlarını da bu şekilde tespit edeceğiz.” diyerek memur ve emekli maaşlarıyla ilgili yapılacak zam oranıyla ilgili ayrıntıları paylaştı. Erdoğan, “Ülkemizin zenginliğini, çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Emekli ve memur maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 


Geri Dön