03 / 05 / 2024

Emekli maaşı ne kadar olacak! İşte 1 Ocak 2023 emekli maaşı…

Emekli maaşı ne kadar olacak! İşte 1 Ocak 2023 emekli maaşı…

Son uygulanan emekli maaş zamları Ocak ve Temmuz ayları için altı aylık enflasyon oranları esas alınarak ortaya çıkarıldı. Peki, 6 aylık enflasyon farkına göre emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…



Son uygulanan emekli maaş zamları Ocak ve Temmuz ayları için altı aylık enflasyon oranları esas alınarak ortaya çıkarıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ayında Temmuz-Aralık 6 aylık enflasyon oranı, Temmuz ayında Ocak-Haziran 6 aylık enflasyon oranı kadar maaş artışı alıyor.

Emekli maaşı ne kadar olacak! İşte 1 Ocak 2023 emekli maaşı…

2023 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

TÜİK, Temmuz-Haziran, Ağustos-Temmuz ve Eylül-Ağustos arasında yaşanan enflasyon farklarını toplayarak enflasyonda yüzde artış ortaya çıktı.

Böylece, 6 aylık enflasyon farkının yarısı netleşmeye başladı. Kalan 3 ayın bir önceki aylara oranla enflasyon farklarının da toplanıp 6,91'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belirlenmiş olacak.

Diğer 3 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla enflasyon farkı belli olacak.

Peki, 6 aylık enflasyon farkına göre emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön