01 / 05 / 2024

MülkPay Sistemi ile gayrimenkule erişim kolaylaşacak!

MülkPay Sistemi ile gayrimenkule erişim kolaylaşacak!

İnşaat sektörünün İzmir’deki güçlü temsilcileri arasında yer alan Sirius Yapı, Türkiye'de ilk defa hayata geçirdiği paylaşımlı mülkiyet sistemi MülkPay ile kira garantili, tapulu ve uygun fiyatlı konut yatırımı imkanı sunuyor.



İnşaat sektörünün güçlü temsilcileri arasında yer alan Sirius Yapı, ülkemizde ilk defa hayata geçirdiği paylaşımlı mülkiyet sistemi MülkPay ile kira garantili, tapulu ve uygun fiyatlı konut yatırımı imkanı sunuyor.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, kurmuş oldukları yeni sistemle krediye ulaşamayan ve elindeki birikimleri ev almaya yeterli olmayanların da mülk sahibi olabileceği bir modeli yaşama geçirdiklerini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada pek çok yatırımcı tarafından merak edilen MülkPay sistemi hakkında bilgi veren Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, “Ülkemizde ilk defa, kendi adımıza tescil de çıkartarak MülkPay ismini verdiğimiz yeni bir yatırım modeline imza attık. Söz konusu bu yeni bir sistem olmasına rağmen kısa zamanda büyüyeceğine ve yaygınlaşacağına inanıyorum. İnsanların birikimleri küçüldü. Krediye ulaşmaları da zorlaştı. İnsanlar artık gayrimenkul almakta zorlanıyor. Türk insanı kültürel olarak öncelikle konut sahibi olmak gibi bir anlayışa sahip. Bu durum üst gelir grubu için de alt gelir grubu için de bu şekilde. Ancak güncel ekonomik koşullar esbebiyle konut sahibi olmak giderek zorlaştı. İnsanların konut alma sorununa çözüm olmak için MülkPay sistemini geliştirdik. Söz konusu bu sistem adeta yaralara da merhem oldu. MülkPay sistemi için yaklaşık olarak 8 aylık bir ön hazırlık dönemi yaşadık. Bütün teknik ve hukuki altyapısını hazırladık. İnsanları memnun etmek için de kendimize bazı sorular sorduk. Gayrimenkulün kiralanmasından evin teslimine kadar her türlü detayı düşündük” dedi.

MülkPay Sistemi ile gayrimenkule erişim kolaylaşacak!

KİRA GARANTİLİ VE TAPULU SİSTEM


Yaptığı açıklamada birikimlerini gayrimenkule yatırmak isteyenlere 5'te 1 oranında eşit paylı ve tapulu mülkiyet sistemi fırsatını sunduklarını dile getiren Barış Öncü, şöyle konuştu: “Söz konusu bu sistemde 5 yatırımcı bir konuttan pay sahibi olabilecek. Kendi konutunda oturmak isteyenler de kiracı olabilecek. Üstelik firma olarak kiralama garantisi de veriyoruz. 2023 yılı sonuna kadar, 1 oda 1 salon  dairelerde yüzde 50'lim bölümü peşin, yüzde 50'lik bölümü vade farksız '0' faiz ile 15 aylık ödeme planı sunuyoruz. Gelen taleplere göre bu sistemi 2 oda 1 salon daireler için de uygulayacağız. İnsanlar artık konut yatırımı yapabilmek için kredi oranlarının düşmesini beklemek zorunda kalmayacak. Bu yeni modelle hem birikimini değerlendirecek; hem de düzenli kira geliri imkanına kavuşmuş olacak”

YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

İnşaat sektöründe 2023'ü de masaya yatıran Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, sözlerine şu şekilde devam etti: “2023'te inşaat sektörü seçim, enflasyonun ve malzeme fiyatlarının yüksekliği gibi sebeplerle durağanlaştı. Yeni konut almak isteyenler uzun vadeli kredi bulmakta zorlandığı için taleplerde genel bir düşüşler de yaşandı. Banka faizlerinin yüksek olması sebebiyle konut yatırımcıları tasarruflarını faizde değerlendirmeyi tercih ediyor. Biz Sirius Yapı olarak yatırımlarımıza devam ettik. 2023'te Sirius Loft projesini teslim ettik. Sirius Florida'nın da lansmanını gerçekleştirerek ve temel çalışmasına başladık. Herkesin yatırım yapmaktan kaçındığı bir dönemde biz yatırım yaptık piyasaya moral verdik. Konut arzının azalmış olduğu kiralama fiyatlarının da çok arttığı bir dönemde biz 181 konutla Sirius Florida’ya başladık. 2023 yılında ekonomi anlamında atılan adımları her şeye rağmen doğru buluyorum. Bu istikrar sürer ve faizler indirilmeye başlanırsa, 2024'ün üçüncü çeyreğinden itibaren gayrimenkul sektörünün de canlanacağını düşünüyorum”


Geri Dön